Sport / Nogomet

osječki argentinac

Mierez uoči večerašnjeg polufinala: "Neka bolji pobjedi"

Mierez uoči večerašnjeg polufinala:
Davor Javorović/PIXSELL

Mierez je Hrvatsku opisao kao reprezentaciju najsličniju onim južnoameričkim

S posebnim emocijama večerašnje polufinale Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Argentine pratit će osječki Argentinac Ramon Mierez.

"Kad odrastaš i slušaš ta imena, to te potiče. Svi dječaci sanjaju da jednoga dana postanu profesionalni igrači kao što je bio Maradona i kao što je Messi. Messi je danas uzor mnogim dječacima koji su u Argentini, nažalost, između svijeta droge i nogometa. Ovo što Messi radi, pomaže mnogim dječacima", rekao je za HRT te otkrio svoja očekivanja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Bit će to lijepa utakmica. Mislim da obje momčadi imaju svoje dobre strane. Luka i Messi su u najboljem razdoblju, kako iskustvom, tako i kao igrači. Argentina bez Messija posve je spremna, a kad je s Messijem, još je spremnija. Vidjet ćemo. Uvijek se šalimo hoće li pobijediti Argentina, hoće li pobijediti Hrvatska. Bit će lijepo gledati i uživati u toj utakmici. I neka bolji pobijedi."

Mierez je Hrvatsku opisao kao reprezentaciju najsličniju onim južnoameričkim.

"U Argentini hrvatsku momčad vide kao južnoameričku. To je europska momčad koja najviše sliči južnoameričkima. Zato se također vesele toj utakmici. Svi Argentinci vole Luku, hrvatskog igrača. Svi se vesele utakmici, ali, jasno, mi želimo pobijediti."

Prošlo je već neko vrijeme otkako se Mierez dovodio u kontekst hrvatskog državljanstva, a želja mu je, štoviše, da jednog dana obuče dres 'vatrenih'.

"Više se zamišljam da pucam penal za Hrvatsku protiv Argentine. Postoji malena mogućnost da dobijem hrvatsko državljanstvo. Trudim se da jednoga dana, ako dobijem hrvatsku putovnicu, budem spreman zaigrati za ovu zemlju."


Izdvojeno

Reci što misliš!