Sport / Nogomet

Loše vijesti iz Katra

FIFA pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatske zbog povika navijača prema golmanu Kanade

FIFA pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatske zbog povika navijača prema golmanu Kanade

Borjan je nakon utakmice rekao da je dobio puno poruka od bijesnih hrvatskih navijača nakon što je prije utakmice procurio njegov telefonski broj

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) otvorila je u utorak disciplinski postupak protiv hrvatske reprezentacije zbog ponašanja navijača na utakmici Svjetskog prvenstva u Katru protiv Kanade, tvrdi agencija AP, a prenosi Danas.hr.

Hrvatski navijači vrijeđali su kanadskog vratara Milana Borjana, koji ima srpske korijene i koji je ranije imao neprimjerene izjave o Domovinskom ratu. Kada je Hrvatska slavila 4-1, na tribinama je osvanuo plakat uvredljivog sadržaja, a i povici su bili uvredljivi, piše AP.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Riječ je o traktorskoj zastavi John Deer-a na kojoj je bilo napisano "Knin 95" i ispod "Nothing runs like Borjan".

Borjan, inače golman Crvene zvezde, rodio se 1987. u Kninu te su mu u nekim intervjuima znali istaknuti da je rođen u Hrvatskoj, no on je to spremno negirao spominjući da je rođen u Krajini. Nosio je i majicu "Srpska Krajina" čime je privukao pažnju na sebe, a vjerojatno i naklonost Delija.

"Kako bi sebe opisao, rođen si u Hrvatskoj, živiš u Srbiji, a braniš za Kanadu", upitao ga je novinar B92 na što je golman odgovorio:

"Velika greška, nisam rođen u Hrvatskoj, rođen sam u Krajini, Dalmaciji. To je bilo srpsko mjesto. Ja sebe opisujem kao nekoga tko je rodom iz Srbije, iz Dalmacije, ali osjećam se kao Kanađanin jer sam tamo proveo puno godina", rekao je Borjan za B92.

navijači Fotogalerija

Borjan je nakon utakmice rekao da je dobio puno poruka od bijesnih hrvatskih navijača nakon što je prije utakmice procurio njegov telefonski broj.


Izdvojeno

Reci što misliš!