Sport / Nogomet

intervju za glas slavonije

Čohar o otvaranju Pampasa, Kleinheisleru, odnosu s HNS-om i ostalim aktualnostima iz NK Osijeka

Čohar o otvaranju Pampasa, Kleinheisleru, odnosu s HNS-om i ostalim aktualnostima iz NK Osijeka
NK Osijek

Završetak radova na Pampasu bit će početkom godine, ali prva utakmica se sigurno neće odigrati prije travnja

Vladimir Čohar, član Uprave NK Osijek i desna ruka predsjednika Ferenca Sakalja, u klubu je od ljeta 2020. godine i dosad je jako malo ili gotovo nikako istupao u javnosti, što su mu brojni navijači zamjerili. No danas je u Glasu Slavonije izašao intervju s njim u kojim progovara o brojnim aktualnostima i trenutnom stanju u klubu. Izdvojili smo neke najzanimljivije dijelove, a cijeli intervju možete pročitati u Glasu Slavonije.

Na početku Čohar kaže kako se prije dvije i pol godine (dolaskom Bjelice) željelo napasti titulu prvaka, osvojiti trofej ili se plasirati u skupinu nekog od europskih natjecanja.

ivica kulešević
uoči nastavka sezone Kulešević otvoreno: "Čekamo Lasla, a s Pomsom je sve dogovoreno!"

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Budžet nam je u tom razdoblju bio na rekordnoj razini, a taj ciklus trebao se poklopiti s preseljenjem na novi stadion. Zamišljeno je bilo da kulminacija te strategije dođe s prvom sezonom na Pampasu koja se trebala dogoditi ove godine. Nažalost, ništa od toga što smo planirali nije se dogodilo."

Stoga je najavio kako klub mijenja politiku, sad je prioritet završiti stadion i "stati na loptu" s ulaganjima kakvima smo svjedočili poroetkle dvije godine.

"Rezultatski ciljevi ostat će isti, a pokušavat ćemo ih ostvariti s proračunom koji je realniji za HNL. Potencijal u igračkom kadru imamo, a uskoro ćemo ga imati i u infrastrukturi, pa smo procijenili kako ta korekcija, prije svega, financijske strategije neće utjecati na uspješnost kluba u budućem razdoblju."

Što se tiče završetka radova na novom stadionu na Pampasu i samo otvorenja Čohar kaže:

"U siječnju ili veljači građevinski bi trebao biti potpuno završen. No riječ je o kapitalnom objektu koji treba udovoljiti brojnim zakonskim aktima, a te će se obveze rješavati do ožujka. Još nemamo konačnu odluku kada ćemo i na koji način otvoriti stadion, ali sigurno je da će stadion biti otvoren utakmicom NK Osijek. Teško reći kada ćemo odigrati prvu utakmicu na Pampasu, ali siguran sam kako to neće biti prije travnja sljedeće godine."

Ostaje li Lazslo Kleinheisler?

"Učinit ćemo ve što je u našoj moći kako bismo ga zadržali. S njegovim agentom već duže vrijeme razgovaramo o tome ali imamo jasne financijske smjernice kojih ćemo se pridržavati. Ponuda koju mu možemo dati vrlo je korektna i na razini njegove kvalitete. No bavimo se poslom u kojemu vlada zakon slobodnog tržišta, pa ako on procijeni kako za njega i njegovu obitelj postoji bolja opcija, stisnut ćemo si ruke i zahvaliti mu na svemu što je dao Osijeku"

O statusu NK Osijeka u HNS-u.

"Smatram kako NK Osijek ima dobru poziciju pri HNS-u. Veliku podršku imamo u gospodinu Anti Vučemiloviću-Šimunoviću koji je dopredsjednik HNS-a čija se riječ u HNS-u itekako uvažava, a on na pravi način zastupa interese NK-a Osijek, kao nositelja kvalitete, ali i svih klubova iz Osječko-baranjske županije."

Na to se nadovezao i oko šutnje u javnosti kad suci oštete NK Osijek, a u posljednjih godinu dana to se događa jako često. Čohar kaže kako je to odluka vlasnika kluba, a temeljena je na iskustvima iz prošlosti.

"Usuđujem se reći kako je klub samo imao još većih problema ranije zbog takvih istupa. Zbog toga smo odlučili tom problemu pristupiti tako što ćemo djelovati institucionalno, a ne preko medija. Problemi sa suđenjem postoje i ne treba ih gurati pod tepih, ali nećemo ih riješiti stvaranjem atmosfere linča", rekao je Čohar za Glas.

Što se tiče trenera Renea Pomsa, Čohar je najavio potpisivanje novog ugovora s njim i to početkom prosinca. Ugovor će vrijediti do 2024. i  po svemu se uklapa u novu financijsku strategiju kluba, a i u klubu su svi zadovoljni njegovim radom.


Izdvojeno

Reci što misliš!