Sport / Nogomet

sigurna pobjeda

Beljo s dva gola u dvije minute donio Osijeku trideseti bod za kraj polusezone

Beljo s dva gola u dvije minute donio Osijeku trideseti bod za kraj polusezone
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Nogometaši Osijeka okončali su jesenski dio prvenstva s četvrtom gostujućom pobjedom

Nije Osijek odigrao utakmicu za pamćenje, ali je potpuno izdominirao Šibenik i sigurno došao do nova tri boda. Oba pogotka postigao je Dion Drena Beljo koji je tako pretekao Caktaša na ljestvici najboljeg klupskog strijelca ove sezone. Naravno, povećao je i sebi vrijednost uoči zanimljivog prijelaznog roka u kojem će on biti najveća meta klubova kad su u pitanju izlazni transferi.

U uvodnih pola sata susreta igralo se manje više ravnopravno bez velikih prigoda na obje strane, a Osijek je pokušavao udarcima iz daljine koji su završavali ili u bloku ili čak u suigračima kao što je to bio slučaj kod udarca Kleinheislera u Miereza.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vodstvo je stiglo u 36. minuti kad uporni Caktaš nije odustao pa je uspio na grešku natjerati igrača Šibenika koji umjesto u korner ili aut loptu dodaje njemu u noge, a ovaj ju kratko upućuje na glavu Belje koji radi trzaj i smješta ju iza Rogića. Čim se krenuo s centra, Osijek je povećao svoje vodstvo. Sjajnu, malonogometnu akciju odigrali su igrači Osijeka, a lopta je vrlo brzo stigla do Belje koji puca s 20-ak metara po zemlji u sami kut vrata, a Rogić je još jednom svladan.

Dalo je to krila Osijeku koji je do poluvremena pa i na samom početku drugog dijela mogao povećati vodstvo i zapečatiti pobjedu, ali Caktaš i Mierez nisu bili precizni. Šibenčani su najbliže golu bili također na početku drugog dijela kad je Špeljak snažno pucao, a lopta je pogodila vratnicu Malenice koji je i danas bio na golu umjesto Ivušića koji je zbog bolesti ostao u Osijeku.

Nakon toga, igra se malo razvodnila, a čemu je doprinijela snažna kiša koja je ponovo padala na utakmici Osijeka. Prate te vremenske nepogode momčad Rene Pomsa od trenutka od kad je on sjeo na klupu. 

U samoj završnici treba zabilježiti sjajnu loptu Špoljarića iza obrane domaćina koju je prihvatio Beljo i još ju jednom smjestio u gol, ali je ipak za malo bio u zaleđu. Mogao je i sami Špoljarić do gola, ali je Mesa uspio izbiti njegovu loptu s same gol linije. Lijepo je svoje minute iskoristio Špoljarić koji se dugo tražio, a kod Pomsa je ponovo dobio prigode pokazati zašto je nekad bio okarakteriziran kao velika nada Osijeka.

Osijek je tako došao do tridesetog boda u ovoj sezoni i ide na pauzu s pet bodova iza drugoplasiranog Hajduka i vizom za četvrtfinale Kupa, ali i s puno pitanja o kadru i treneru, a očekuje se kako će puno toga biti jasnije do početka samih priprema.


Izdvojeno

Reci što misliš!