Sport / Nogomet

po nove bodove

Osijek po pobjedu u Šibeniku pred odlazak na zimsku pauzu

Osijek po pobjedu u Šibeniku pred odlazak na zimsku pauzu
Dubravka Petrić/PIXSELL

Tri boda su cilj, odradili smo dobru regeneraciju i kvalitetan trening što me čini potpuno sigurnim da smo spremni za ovu zadnju utakmicu, rekao je Rene Poms

Nogometaši Osijeka u nedjelju 13. studenog od 15 sati na stadionu Šubićevac u Šibeniku odigrat će posljednju službenu utakmicu u ovoj kalendarskoj godini i tražiti pobjedu na oproštaju s polusezonom. Trener Rene Poms optimističan je uoči gostovanja kod Šibenika, a nakon bitne kup pobjede ostvarene u Varaždinu.

"Ostvarili smo jako važnu pobjedu u Varaždinu. Bilo je važno za klub i za momčad da prođemo Varaždin i izborimo iduću fazu u Hrvatskom kupu. Napravili smo dobar posao i nakon te pobjede važno nam je da odemo ozbiljni u Šibenik i uspješno završimo polusezonu. Tri boda su cilj, odradili smo dobru regeneraciju i kvalitetan trening što me čini potpuno sigurnim da smo spremni za ovu zadnju utakmicu", rekao je Rene Poms.

Imat ćemo 11 zdravih

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uoči gostovanja u Šibeniku momčad muče problemi s nekolicinom viroznih igrača.

"Imamo nekoliko igrača koji još uvijek imaju problema, ali vjerujem da će za nedjelju svi biti spremni. I uoči Varaždina smo imali isti problem, u ovo vrijeme godine imunitet je malo slabiji, mijenja se vrijeme tako da ne bih tome pridavao veliku pozornost. Sigurno je da ćemo istrčati s 11 zdravih igrača koji će dati sve da pobjede u ovoj utakmici", dodaje Poms.

Najbolja opcija

Strateg Bijelo-plavih na posljednjim je utakmicama rotirao formacije, pa je jedan od novinskih upita bio vezan i uz taj dio strategije pripreme utakmice.

"Još razmišljamo o najboljoj opciji pa ćemo odlučiti. Kako sam govorio i ranije formacija za mene nije toliko važna, bitnije je kakav će nam biti način igre, kako ćemo napadati, koliko ćemo biti kompaktni… Želimo igrati svoj način igre, a smatram manje bitnim u kojoj će to formaciji biti", samouvjeren je trener Osijeka.

Šibenik na dobroj razini

Šibenčani su ove sezone kraljevi remija, u 16 kola upisali su ih čak 10, ali imaju i jednu od najboljih obrana lige što će svakako biti upozoravajuće.

"Pobijedili su zadnju utakmicu 2:0 i samim time sigurno imaju dobru energiju, više samopouzdanja. Za mene nije bitno ono što je bilo, svaka utakmica počinje od 0:0 i siguran sam da će Šibenik težiti dobrom rezultatu. Očekujem ih na dobroj razini i potpuno smo sigurni da ćemo morati odigrati jako kvalitetnu utakmicu da bismo ostvarili željeno. Sjetimo se moje prve utakmice protiv Šibenika koja je završila 1:1, sigurno će teško biti i ovaj put", zaključuje Poms.

Zadovoljni na stanku

Dojmove svlačionice uoči gostovanja na Šubićevcu prenio je i Mijo Caktaš.

"Svi smo zadovoljni što smo prošli dalje i ostvarili svoj cilj. Sada se okrećemo Šibeniku, na stanku želimo otići zadovoljni, a to znači da na Šubićevac idemo po tri boda", rekao je Caktaš.

Najvažnije pobjeđivati

Ofenzivac Bijelo-plavih i s Kleinheislerom ponajbolji strijelac ove polusezone, naglasio je da itekako poštuje suparnika, bez obzira na njihovu aktualnu poziciju na prvenstvenoj ljestvici.

"Poštovanje svakom suparniku, nema slabije utakmice, ali zadovoljan sam kako smo odigrali u Varaždinu i zbog svog pogotka. Prije svega najvažnije je da momčad pobjeđuje. Nisam još zabio na Šubićevcu? Ne zamaram se golovima, ako momčad igra dobro, ako smo svi na razini oni dođu sami od sebe. Ali svakako je zanimljiv podatak i prilika da u nedjelju to ostvarim", skromno dodaje napadač Osijeka.

Tvrda utakmica

Upitan je Caktaš i kakav Šibenik očekuje.

"Pobijedili su u Kupu, kao i mi su motivirani da na pauzu odu s pozitivnim rezultatom. Očekujem tvrdu i tešku utakmicu, ali mislim da smo spremni za to, vjerujemo u momčad i nadamo se pozitivnom rezultatu", zaključio je Mijo Caktaš.


Izdvojeno

Reci što misliš!