Sport / Nogomet

prolazak u 1/4 finale

Osijek u četvrtfinale Kupa nakon drame u Varaždinu

Osijek u četvrtfinale Kupa nakon drame u Varaždinu
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Nogometaši Osijeka uspjeli su u svom naumu i plasirali su se u sljedeću rundu Supersport Kupa Hrvatske

Osijek u Varaždin stigao nakon poraza u Splitu i s ožiljcima nakon teškog prvenstvenog poraza protiv Varaždina na njihovom travnjaku, a sve s ciljem da prođu u četvrtfinale Kupa. U tome su i uspjeli, ali ne bez drame.

Kontrolirao je Osijek susret i imao sigurno prednost sve do 66. minute kad je Cheberko zaradio crveni karton. No, vratimo se na početak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sjajno je Osijek ušao u susret, imao odmah na početku nekoliko prilika, a prvu veliku je odmah i iskoristio. Izvrsno je centrirao Bartolec s desnog krila, a Caktaš je vrlo precizno ciljao glavom, poslavši loptu s desetak metara u lijevi kut nemoćnog Zelenike.

Do kraja poluvremena bilježimo još nekoliko odličnih prilika od čega dvije u 36. minuti, ali nije bilo dovoljno preciznosti. U drugom dijelu ponovo je za Varaždin kobna deveta minuta. Sjajnu akciju odigrali su Mierez i Kleinheisler, a ovaj potonji sprema loptu iza leđa Zelenike. Nije Osijek tu stao, ali je onda stigla već spomenuta 66. minuta i sve se promijenilo.

Cheberko je dobio izravni crveni karton nakon prekršaja na Eleziju, a Poms je iz igre izvadio Belju i uveo stopera Barišića. Varaždin je navalio prema golu Malenice koji je danas zauzeo mjesto na vratima umjesto putnika u Katar, Ivice Ivušića

Sve je ipak bilo bez puno stresa pred golom Osijeka do 92. minute kad jedna lopta dolazi do Brodića koji ju zakucava u mrežu Malenice. Odmah u sljedećoj minuti na sredini terena Barri radi jedan prekršaj, a to izaziva puno problema sucu Pajaču koji je nakon velike gužve i međusobnog nagurivanja pokazao nekoliko žutih kartona pa su kod Varaždina izvan igre završili Pelumbi i golman Zelenika, a kod Osijeka Mance. Srećom, do kraja Varaždin više nije imao snage pa je u Osijek u utakmici punoj drame u završnici uspio proći dalje.

Prije zimskog odmora Osijek putuje u Šibenik gdje pobjedom želi okončati polusezonu.


Izdvojeno

Reci što misliš!