Sport / Nogomet

poraz u splitu

Osijek izjednačio na kraju prvog dijela, ali u drugom dijelu pao protiv Hajduka

Osijek izjednačio na kraju prvog dijela, ali u drugom dijelu pao protiv Hajduka
Ivo Čagalj/Pixsell

Osijek je danas imao previše neraspoloženih igrača

Rene Poms doživio je svoj drugi HNL poraz u karijeri na klupi Osijeka, a ovoga puta slavio je Hajduk s 3:1 na Poljudu. Tijekom cijelog susreta puhala je i snažna bura, a sve je začinila i obilna kiša.

Nije Osijek uspijevao povezati svoje redove tijekom većeg dijela susreta, a najbolji period imao je u zadnjoj četvrtini prvog poluvremena.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U uvodu utakmice Hajduk je brzo došao do vodstva i to u 10. minuti kad je Livaja proigrao Sahitia koji loptu šalje iza leđa Ivušića. U tom uvodnom dijelu treba istaknuti i jedno povlačenje Žapera u kaznenom prostoru Hajduka, ali ciparski sudac ostao je nijem.

U već spomenutoj zadnjoj četvrtini prvog dijela Osijek je zaigrao bliže golu Hajduka i to im se umalo isplatilo kad je Caktaš bio zamalo neprecizan glavom ispred Sentića. Ipak, uspio je Osijek izjednačiti na samom kraju prvog dijela. Prvo je Sentić isčupao jednu loptu s crte, a odmah iz slijedećeg kornera uspio je zabiti Leovac lijepim udarcem s ruba kaznenog prostora.Drugi dio nije Osijek imao dobar tonus. Puno se griješilo u predaji lopte, a Poms je odlučio zaigrati ofenzivnije pa je iz igre izvadio Nejašmića, a Žapera gurnuo u vezni red, dok je vrh napada ušao Beljo. To se ipak nije isplatilo jer je Hajduk iz (dvojbenog) penala stigao do novog vodstva. Barišić i Livaja međusobno su se držali, lopta je u tom nagurivanju udarila u ruku Barišića, a nakon VAR pregleda snimke sudac je pokazao na najstrožu kaznu. Vrlo dvojbena situacija koji je u gol pretvorio Livaja.

Do kraja susreta u listu strijelaca upisao se i Mlakar koji je nadvisio Leovca i zabio iza leđa Ivušića.

Nije ovo bio dobar dan u uredu za Osječane koji se brzo moraju okrenuti iduće susretu jer već u srijedu igraju važan Kup susret protiv Varaždina u gostima.


Izdvojeno

Reci što misliš!