Sport / Nogomet

Mierez junak

Osijek u maglovitom derbiju nadigrao i pobijedio Dinamo

Osijek u maglovitom derbiju nadigrao i pobijedio Dinamo
Dubravka Petric/PIXSELL

Osijek je odigrao jako dobru utakmicu i nanio prvi poraz Dinamu ove sezone

Unatoč velikoj magli Osijek je u svom Gradskom vrtu pred 7609 gledatelja odigrao vrlo dobru utakmicu i nadigrao Dinamo u derbi susretu Supersport HNL.

Već sama postava s dva napadača dala je nagovijestiti kako Osijek želi iskoristiti umor Dinama i doći do punog plijena. U prvom dijelu momčad Rene Pomsa predvođena Beljom i Mierezom visoko je pritiskala pa su i stoperi Dinama brzo zaradili nekoliko žutih kartona. Unatoč dominaciji, Osijek je prvu veliku prigodu imao tek u zadnjoj minuti poluvremena kad je prvo Beljo pogodio vratnicu, a odbijanac je prihvatio Gržan koji dobro puca, ali Livaković sjajno brani.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U drugom dijelu magla je bila sve veća pa je u jednom trenu čak prijetila i prekidom susreta, a igra je zbog toga bila nešto slabija s obje strane. Ipak, Osijek je uspio kapitalizirati svoju dobru igru kad je Mierez izbio pred Livakovića i matirati ga. Sjajnu loptu dodao mu je iz obrane kapetan Mihael Žaper. Kolika je magla bila dovoljno govori i odmah slavlja igrača na samome terenu i navijača na tribinama kojima je trebalo nekoliko trenutaka da shvate kako Osijek vodi.

NK Osijek slavio protiv Dinama Fotogalerija

Do kraja je uspio zabiti i Mance, ali je Strukan označio zaleđe. U međuvremenu je najbolju šansu Dinama upropastio Emreli koji je bio sam pred Ivušićem, ali je pucao preko gola.

Osijek je došao do velike pobjede, nanio Dinamu prvi poraz ove sezone, i sad drži potpuno priključak na samome vrhu uoči novog derbija protiv Hajduka u Splitu za koji Poms samo kratko kaže: "Bit ćemo spremni!".


Izdvojeno

Reci što misliš!