Sport / Nogomet

varaždin - osijek 4:1

Poraz Bijelo-plavih u Varaždinu: Potopljeni u samo devet minuta

Poraz Bijelo-plavih u Varaždinu: Potopljeni u samo devet minuta
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Ostao je Osijek na trećem mjestu ljestvice i ima tri boda manje od Hajduka

Nakon pet uzastopnih pobjeda, šest ako računamo i kup, Bijelo-plavi su doživjeli i svoj prvi poraz s Reneom Pomsom kao glavnim trenerom. U 14. kolu bolji je bio Varaždin koji je odigrao  odličnu utakmicu i uvjerljivo slavio rezultatom 4:1. Varaždin je ovom pobjedom prekinuo niz od četiri utakmice bez pobjede u prvenstvu, imao je remi i tri poraza.

Osijek je poveo pogotkom Laszla Kleinheislera u 18. minuti i sve se činilo da će ovo biti još jedna rutinska pobjeda. Ali slijedi bolan preokret. Prvo je u 32. minuti na 1-1 izjednačio Posavec. U 35. minuti već je bilo 2-1 za Varaždin, a strijelac je bio Elezi, dok se najljepši trenutak ogleda dogodio u 41. minuti. Na 30 metara je loptu postavio Tonio Teklić te je pravom bombom iz slobodnog udarca pogodio pod gredu za 3-1 i erupciju oduševljenja domaćih navijača.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakratko se činilo da će se Osijek vratiti u igru nakon točno sat vremena igre. Sudac Bebek je dosudio jedanaesterac za goste zbog prekršaja na Gržanu, ali je potom udarac s bijele točke poništen jer je Gržan bio u zaleđu.

FOTO: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U 73. minuti Posavec je bio blizu novog gola, ali je pogodio gostujući okvir vrata, dok je u idućem napadu Fran Brodić zabio za 4-1 uz lošu reakciju osječkog vratara Ivušića. No, pogodak je poništen zbog prethodnog prekršaja u napadu. Do kraja je Osijek pokušavao, ali nije uspio unijeti dramatiku u ovaj susret iako je u 90. minuti Žaper pogodio okvir vrata. Čak štoviše, u 95. minuti Osječani su još jednom kapitulirali, gol za 4-1 je dao Domjanić.

Ostao je Osijek na trećem mjestu ljestvice i ima tri boda manje od Hajduka.

Standings provided by Sofascore


Izdvojeno

Reci što misliš!