Sport / Nogomet

trener nakon nove pobjede

Poms nakon nove pobjede: "Nisam nikad zadovoljan s 1:0"

Poms nakon nove pobjede:
Davor Javorović/PIXSELL

Pomsova nogometna filozofija je igra na gol više

Nogometaši Osijeka nastavili su pobjednički ligaški niz te su ovaj put, u domaćem susretu 13. kola HNL, pobijedili Istru 1961 s 2-0 (0-0).  Osijek je odigrao još jednu dobru utakmicu i ispraćeni su s terena uz aplazu za rezultat, ali i nogomet koji igraju.

Evo kako je utakmicu komentirao trener Bijelo-plavih, Rene Poms:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Kao što sam i očekivao, utakmica je bila teška. Istra igra jako dobar nogomet, jaki su na lopti, znaju što žele. Imali smo problema u prvom poluvremenu, a onda smo u nastavku promijenili formaciju u 4-4-2. Rekao sam kako obrana počinje od napada, a Beljo i Mierez su odlično surađivali i napravili veliki posao u defenzivi. U nastavku protivniku nismo dali skoro ništa", rekao je.

Pomsova nogometna filozofija je igra na gol više. Vidjelo se to na poluvremenu kada je beka zamijenio za napadača, a pogotovo u 84. minuti kada kod rezultata 1:0 nije odlučio zatvarati utakmicu nego je umornog napadača zamijenio svježim i nastavio tražiti drugi pogodak koji je naposljetku i došao duboko u sudačkoj nadoknadi.

NK Osijek - NK Istra 1961, listopa 2022. Fotogalerija

"To je stil nogometa s kojim želimo igrati. Nisam nikad zadovoljan s 1:0! Kada kod tog rezultata zatvarate utakmicu tada dajete protivniku šansu da se vrati iz nekakvog glupog i jeftinog gola. Ja volim držati visok pritisak, uostalom 2:0 uvijek bolje zvuči nego 1:1", uz osmijeh je rekao Poms.


Izdvojeno

Reci što misliš!