Sport / Nogomet

sto posto spremni

Osijek protiv Istre traži petu uzastopnu HNL pobjedu

Osijek protiv Istre traži petu uzastopnu HNL pobjedu
Dubravka Petrić/PIXSELL

Bijelo-plavi u odličnom raspoloženju dočekuju Puljane

Nogometaši Osijeka u subotu 15. listopada od 16.55 sati u 13. kolu SuperSport HNL-a dočekuju Istru 1961 u utakmici u kojoj je jedini cilj Bijelo-plavih nastaviti uspješnu rezultatsku seriju i obradovati navijače novim bodovima. Nakon što je momčad pod vodstvom Renea Pomsa u Koprivnici ostvarila četvrtu uzastopnu pobjedu, želja je protiv Puljana potvrditi tri gostujuća trijumfa s posljednje četiri utakmice.

Nema opuštanja

"Imali smo dobar tjedan, momčad je u dobroj formi i dobroj kondiciji. Za mene je važno što se momčad nije opustila nakon ovih pobjeda već je i dalje gladna rasta i napretka. Za mene kao trenera to su dobre informacije i jako smo sretni što je pred nama novi izazov", rekao je Rene Poms.

Širok izbor

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Treneru Bijelo-plavih na raspolaganje se vraća Danijel Lončar koji je bio virozan uoči zadnje utakmice, a van stroja su i dalje Mile Škorić, Kristijan Lovrić i Ivan Cvijanović.

"Imamo puno opcija, svi igrači rade jako dobro i doista sam sa svima sretan. Imamo širok izbor igrača za odabir koji se na zadnjim utakmicama pokazao dobrim. Naravno, nakon posljednjeg treninga ćemo dobiti još neke informacije i onda ćemo donijeti odluku s kojom ćemo momčadi krenuti", dodao je trener u dobrom raspoloženju.

Obrana počinje od napada

Nakon utakmice u Koprivnici Poms je istaknuo da nije bio zadovoljan dijelovima utakmice.

"Za mene obrana uvijek počinje od napadača. Svi zajedno napadamo i branimo se, a ako govorimo o utakmici u Koprivnici mi smo imali problem u napadačkoj liniji jer tri napadača nisu dobro igrali obranu što nam je stvaralo probleme. Uža obrana je odradila korektan posao, bilo je nekih pojedinačnih pogrešaka, ali kroz treninge smo to analizirali i nemam dvojbe da ih protiv Istre 1961 nećemo ponavljati", dodaje Poms.

Dobra forma i kondicija

Ipak, strateg Osijeka nema dvojbe u spremnost momčadi za subotnji sraz.

"Sto posto sam siguran da smo spremni. Gledao sam momčad kroz tjedan i doista su u dobroj formi i kondiciji, atmosfera je na razini, svi su maksimalno motiviran i potpuno fokusirani na utakmicu. Istra 1961 je uvijek zahtjevan suparnik, prošli put u Puli smo poraženi 1:0 pa nam je ovo prilika za revanš i to će nam biti dodatni motiv", optimista je trener.

Momčad zaslužuje podršku

Poms je imao i poruku za navijače: "Navijači su nam svakako jako važni, oni generiraju atmosferu na stadionu, a mislim da je momčad na to odgovorila dobrim rezultatima u posljednjim tjednima. Onime što su pokazali zaslužuju podršku s tribina, uvijek je ljepše kada vidiš da su navijači zadovoljni, da im se sviđa način igre, da su dobri rezultati… Sve je u ovom trenutku pozitivno i nadam se da će se pretočiti u lijepu posjetu i dobru utakmicu u kojoj ćemo tražiti novu pobjedu. To nam je cilj."

Vjerovao sam u sebe

U ime svlačionice utakmicu je najavio branič Šime Gržan.

"Istra se dosta mijenja svake godine, dosta igrača dolazi i odlazi, ali trener je isti, igraju prepoznatljivo od noge do noge. Stvarno mislim da su dobro uigrani i da to prikazuju svojim rezultatima, ali mi ćemo ih spremni dočekati", rekao je Gržan koji je zadovoljan svojom formom.

"Vjerovao sam u sebe kad nisam igrao, vjerujem u sebe i sada. Prva sljedeća utakmica i prvi sljedeći trening su za mene najvažniji, pokušavam biti maksimalan na svakom treningu i mislim da mi se to vraća kroz utakmice", dodaje igrač Bijelo-plavih.

Nema opuštanja

Gržan je istaknuo i da nema govora da se momčad opustila nakon serije pobjeda.

"Nismo opušteni nimalo jer se želimo potvrditi iz utakmice u utakmicu i dokazati da ovi rezultati nisu slučajnost. Ne zadovoljavamo se ovime što smo postigli, mislim da možemo napraviti još i više, Osijek pripada vrhu hrvatskog nogometa a mi tu želimo biti duže vrijeme", zaključio je Gržan.


Izdvojeno

Reci što misliš!