Sport / Nogomet

0:4 u koprivnici

Hat-trick Caktaša za novu visoku pobjedu Osijeka

Hat-trick Caktaša za novu visoku pobjedu Osijeka
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Nogometaši Osijeka došli do četvrte uzastopne pobjede u HNL i potpuno se vratili u borbu za vrh HNL

Renesansa u režiji Rene Pomsa se nastavlja. Osijek je stigao do četvrte uzastopne pobjede u HNL, a ponovo su Bijelo-plavi bili i vrlo efikasni. Ovoga puta stradao je Slaven Belupo u Koprivnici.

Češkao se Zoran Zekić zabrinut nakon trećeg gola Mije Caktaša, ali Osijek je danas bio nepogrešiv i lako je stigao do pobjede. Sve je i počelo preko Mije Caktaša kad je ubacio loptu s lijeve strane iz jednog slobodnog udarca, lopta je pala na pet metara u blizini Belje koji ju nije dirao, a ona je završila iza leđa Markovića.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zagospodario je Osijek terenom i do sredine prvog dijela gledali smo nemoć Slavena Belupa prema naprijed. Ipak, nakon što su se malo oslobodili i preuzeli loptu u svoje noge domaći su spoznali moć trenutnog Osijeka. Kapetan Mihael Žaper zagalamio je na svoje igrače koji su se ubrzo trgnuli i ponovo počeli napadati i to im se isplatilo. Beljo je ukrao jednu loptu Božiću koji se pri tome i ozlijedio, napadač Osijek ju je zatim lijepo proslijedio Laslu Kleinheisleru koji iz prve matira vratara domaćih. Prethodno je upravo on i zaradio žuti karton zbog protesta prema sucu Bebeku zbog nedosuđenog udarca iz kuta nakon udarca Leovca.

U samoj završnici prvoga dijela Caktaš je ponovo pokazao kakav je lisac. Uletio je u 16 metara Kleinheisler izbačen od strane Leovca, ubacio ju u sredinu gdje ju Marković kratko odbija, a na pravom je mjestu još jednom Caktaš koji ju mirno sprema u gol. 

Kako je završio prvi dio, tako je počeo drugi dio. Ovoga puta Gržan je pucao, lopta se od bloka odbija još jednom do Caktaša za sad već spomenuto češkanje Zekića.

Nakon toga Slaven Belupo imao je dvije prigode kad su pred vratara Osijeka izlazili napadači Belupa, ali je prvi put Žuljević bio neprecizan, a drugi put Ivušić je sjajno obranio. Oba puta, prigodama su prethodile greške Brleka koji je dobio prigodu zaigrati nakon izlaska Nejašmića.Poms još jednom može biti zadovoljan, ali će zasigurno, kritičan kakav jest, pronaći i loše momente svoje momčadi i uoči Istre u Gradskom vrtu tražiti način kako ih ispraviti.

Standings provided by Sofascore


Izdvojeno

Reci što misliš!