Sport / Nogomet

uoči belupa

Poms: "Respekt svima, ali mi imamo svoje jasne ideje i filozofiju"

Poms:
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Pripremam momčad za motiviranog suparnika s kojim nas čeka teška borba do zadnje minute i mislim da je to jedini put, rekao je Poms

Nogometaši Osijeka u nedjelju od 15 sati u 12. kolu SuperSport HNL-a gostuju kod Slaven Belupa u Koprivnici u utakmici koju dočekuju s tri uzastopna trijumfa i velikom željom da se u Gradski vrt vrate na pobjedničkom kolosijeku. Nakon domaće pobjede protiv Lokomotive želja je nastaviti pozitivni moment što je naglasio i trener Rene Poms.

"Radimo iz tjedna u tjedan, želimo se fokusirati na idućeg suparnika. Imali smo dobre treninge kroz ovaj tjedan, mišljenja sam da je momčad dobro fokusirana u pravoj formi i da smo spremni za ovu utakmicu. Očekujemo da će biti teško jer će Slaven Belupo sigurno biti na visokoj razini, s velikim ambicijama nakon poraza od Dinama, ali i mi ćemo napraviti sve da budemo spremni i to je ono što želimo postići na nedjeljnoj utakmic"i, rekao je Poms.

Komotna pozicija

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Van kadra su i dalje Mile Škorić, Kristijan Lovrić i Ivan Cvijanović, ali povratkom nekih igrača koji su odradili žute kartone strateg Bijelo-plavih imat će slatke brige pri odabiru najboljeg sastava.

"Volim gledati momčad kroz tjedan, treninzi su svojevrsna kvalifikacija za utakmicu, a naravno treba respektirati i momčad koja je ostvarila pozitivan rezultat na posljednjoj utakmici. Nakon posljednjeg treninga moći ću biti sto posto siguran kojih je jedanaest igrača, po mojoj procjeni, najbolji izbor za pobijediti utakmicu. Mierez i Lončar su igrali jako dobro do utakmice protiv Lokomotive koju su propustili zbog kartona, ali Beljo i Barišić su ih odlično zamijenili. U komotnoj sam poziciji jer imam puno igrača na vrhunskoj razini. Nakon zadnjeg treninga donijet ću konačnu odluku", rekao je dobro raspoloženi strateg Osijeka.

Isti stil igre

Rene Poms je jedini poraz u funkciji trenera doživio upravo protiv Slaven Belupa prošle zime pa je u najavi utakmice suočen s novinarskim pitanjem hoće li mu ta činjenica predstavljati dodatni motiv.

"Uvijek respektiramo idućeg suparnika, ali za mene nije važno je li s druge strane Dinamo, Slaven Belupo ili Varaždin. U svakoj utakmici želim da smo aktivni, da smo oni koji vode glavnu riječ… Respekt svima, ali mi imamo svoje jasne ideje i filozofiju kako ih prikazati na travnjaku. Belupo prima puno golova? Svaka utakmica je različita, svaka je priča za sebe. Pripremam momčad da igramo s istim stilom igre, bez da previše gledamo što se događalo u prethodnim utakmicama. Bilo bi krivo analizirati Slaven Belupo kroz zadnjih nekoliko utakmica, to nije moj način rada. Pripremam momčad za motiviranog suparnika s kojim nas čeka teška borba do zadnje minute i mislim da je to jedini put", zaključio je Poms.

Gledati sebe

Uz trenera, utakmicu je najavio i Marin Leovac, jedan od najiskusnijih prvotimaca Osijeka, ali igrač koji svojim načinom igranja i treniranja može poslužiti kao pravi primjer ostalima.

"Idemo u Koprivnicu s jasnim stavom da osvojimo tri boda i nastavimo ovaj pozitivan niz i da igramo kako smo igrali u zadnje vrijeme. Moramo samo gledati na sebe, mislim da je to najvažnije. Sa Slaven Belupom je uvijek bilo teško, ali spremni smo na njihovu agresiju. I mi želimo biti takvi, želimo dati maksimum i svi se nadamo osvojiti tri boda, rekao je Leovac.

Više slobode 

Na posljednjim utakmicama, na lijevoj strani napada Osijeka izrodila se osovina Leovac - Kleinheisler koja je poprilično mučila suparničke braniče.

"Dobro se osjećamo na toj lijevoj strani, imamo dobru suradnju, pomažemo jedan drugome znanjem i iskustvom. Laszlo je odigrao puno velikih utakmica za reprezentaciju, ima iskustva igranja težih utakmica pa mi je lako igrati s njim i nadam se da ćemo tako nastaviti. Malo smo promijenili sustav, igramo s trojicom igrača u zadnjem vrijeme, Gržan i ja imamo više slobode prema naprijed, to pokušavamo iskoristiti iako smo svjesni svojih defanzivnih zadataka", zaključio je Leovac.

40 posto

Trener Osijeka komentirao je i svoju izjavu kako je njegova momčad na 40 posto svojih mogućnosti.

"Moja izjava možda je krivo interpretirana. Kada sam rekao da smo na 40 posto mislio sam na to kako smo odigrali vrlo dobro prvo poluvrijeme, a konačni rezultat 4:1 je možda bio malo pre sjajan na kraju. U drugom dijelu imali smo rupe koje možemo popraviti. Za mene je važno da možemo 30 ili 40 minuta iz prvog dijela produžiti na svih 90 minuta i to je moj cilj", zaključio je trener Osijeka.


Izdvojeno

Reci što misliš!