Sport / Nogomet

gostovanje u bjelovaru

Rukometaše Osijeka očekuje zahtjevan dvoboj, ali žele se predstaviti u što boljem izdanju i probati iznenaditi

Rukometaše Osijeka očekuje zahtjevan dvoboj, ali žele se predstaviti u što boljem izdanju i probati iznenaditi

U prethodna dva kola, rukometaši Bjelovara upisali su pobjedu i poraz

Izabranike Damira Eklića u subotu čeka novo premijerligaško gostovanje. U trećem kolu u okviru Lige B, Osječani će odmjeriti snage s rukometašima Bjelovara, a susret je na rasporedu u 19:14 sati u Dvorani Europskih prvaka.

Pred rukometašima Osijeka još je jedan zahtjevan susret. Ligaški raspored pred njih stavlja Bjelovar kojeg vodi trener Josip Pećina i koji pretendira za Ligu za prvaka. Ove sezone Bjelovarčani su se u tom smjeru pojačavali, a doveli su i Domagoja Grizelja, igrača koji je bio na pragu potpisivanja za RK Osijek.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U prethodna dva kola, rukometaši Bjelovara upisali su pobjedu i poraz. U prvom kolu su ugostili Trogir koji je imao vodstvo gotovo do kraja susreta. Pravo iznenađenje dogodilo se u posljednjih sedam minuta kada su domaćini preokrenuli uz seriju 6:0 i uzeli dva boda.

Zanimljivo, drugo kolo donijelo im je sličnu situaciju. Bio je to relativno ravnopravan ogled s Moslavinom, Bjelovar se u par navrata bezuspješno pokušao odvojiti, a onda je u posljednjih sedam minuta Moslavina okrenula rezultat u svoju korist. Uz već spomenutog Grizelja, raspoloženi strijelci u ta dva kola bili su i Mateo Lukačec te Vanja Šehić.

Osijekov trener Damir Eklić svjestan je što u subotu očekuje njegovu momčad:

"To je protivnik koji cilja Ligu za prvaka i koji ima dugogodišnju tradiciju, zapravo više desetljeća tradiciju, odličnog rukometa. Međutim, mi se idemo tamo predstaviti u što boljem izdanju, ne što boljem nego boljem od svake utakmice prije toga. Idemo probati rasti kroz svaki segment igre, svaku utakmicu. Onda nema sumnje da će i bodovi i rezultat biti bolji. Nemamo straha, idemo tamo s dignutim gardom, a ne spuštenim rukama i probat ćemo iznenaditi, kao i sve", najavljuje Osijekov strateg.

Kada je riječ o njegovom sastavu – nema prigovora. Svi su zdravi, redoviti su na treninzima i marljivo rade. Ipak, u prethodna dva kola Osječani su dvaput poraženi. U prvom kolu bolja je bila ekipa Sesveta, a u drugom pak sastav Poreča. Unatoč porazima, u kadru Osijeka vlada odlična atmosfera, a to potvrđuje i Matej Radović:

"Osjećamo se dobro, pozitivni smo, cijeli se tjedan pripremamo za Bjelovar. Znamo da imaju dobre srednje vanjske, krila i golmane, ali mislim da i mi imamo šansu tamo. Brzi smo, puno trčimo i sve je moguće", zaključuje naše lijevo krilo. 


Izdvojeno

Reci što misliš!