Sport / Nogomet

težak dvoboj

Osijek skinuo i drugo teško gostovanje, Gorica pala u vaterpolo susretu

Osijek skinuo i drugo teško gostovanje, Gorica pala u vaterpolo susretu
Jurica Galoic/Pixsell

Osijek je stigao do druge gostujuće pobjede zaredom

U dosadašnjim susretima Osijek samo jednom uspio slaviti u Gorici pa je današnji dvoboj bio itekako važan pokazatelj u kakvoj se formi Bijelo-plavi nalaze. Srećom, u vaterpolo dvoboju po izuzetno teškom terenu, Osijek je uspio jednom zabiti i doći do pobjede.

Od prve sekunde vidjelo se kako nogometa neće biti i kako će odlučiti poneka pogreška na nekoj od strana i na kraju se do i obistinilo. Rene Poms postavio je Miereza i Belju visoko na polovicu domaćina i tražio ih dugim loptama po kišom natopljenom terenu, ali nije bilo veće opasnosti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gorica je pak pokušavala kroz prekide doći do pogotka i u trenutku kad su bili blizu, Osijek je sve kaznio i postigao, pokazat će se jedini pogodak na susretu. Nakon jednog udarca iz kuta, loptu je zahvatio Suk, on ju uputio prema Barriu koji umalo vara Ivušića, ali ju ovaj prihvaća i izbija daleko od svojih vrata gdje ona nakon odbijanca dolazi do Šime Gržana čiji prvi udarac brani Banić, ali krilo Osijeka prihvaća loptu ponovo i mirno prebacuje iza leđa domaćeg vratara.

NK Osijek slavio protiv Gorice Fotogalerija

U drugom dijelu Gorica je imala znatno više prigoda i da je bilo više preciznosti mogla je i doći do pogotka. Ipak, njihovi udarci fijukali su pokraj vrata Ivušića, a u 88. reprezentativni vratar iskazao se i sjajnom obranom Cruzu nakon što je lopta išla uz samu vratnicu.

Mogao je Osijek i do drugog pogotka u sučevoj nadoknadi, ali je Caktaš bio malo sebičan u situaciji gdje je na drugoj stativi imao samog Miereza pa je njegov udarac Banić obranio.

Skinuo je Osijek u dva kola i drugo "ukleto" gostovanje i došao do druge uzastopne pobjede i popravio znatno svoje mjesto na tablici uoči domaćeg dvoboja protiv Lokomotive.


Izdvojeno

Reci što misliš!