Sport / Nogomet

važan susret

Poms uoči Gorice: "Želimo visoko pritiskati od početka do kraja, a uskoro će momčad biti spremna za to!"

Poms uoči Gorice:
Davor Javorovic/PIXSELL

Osijek će u vjerovatno vaterpolskim uvjetima odigrati susret protiv Gorice

Nogometaši Osijeka u subotu od 16.55 sati gostuju kod Gorice na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici u utakmici kojom će otvoriti drugi krug ovosezonskog izdanja SuperSport HNL-a. Bijelo-plavi će tražiti nastavak dobrog niza nakon uvjerljivog trijumfa u Rijeci, a jedan od ključnih preduvjeta za takav ishod bit će energija i pristup kojeg su pokazali na Rujevici.

Trener Rene Poms zadovoljan je načinom na koji je njegova momčad preslikala ideje koje je imao u pripremi utakmice s Rijekom i optimističan da Bijelo-plavi to mogu još jednom ponoviti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Kroz tjedan smo imali dobre i intenzivne treninge, momčad je u dobrom stanju i spremni smo za utakmicu u Velikoj Gorici. Očekujem da pokažemo veliku ambiciju i dobru energiju. Naravno, spremni smo na svim mjestima za ovu utakmicu, a naš cilj je osvojiti tri boda", rekao je trener Bijelo-plavih.

Kroz trening do momčadi

Strateg Bijelo-plavih naglašava da je momčad napunjena samopouzdanjem nakon utakmice protiv Rijeke.

"Pobjeda u Rijeci je bila jako važna za sve nas i za naše samopouzdanje. Igrači su vidjeli da su nam rad i trud koji su uložili dali nešto, vjeruju sve više i više pa nam je iz tog aspekta to bila važna utakmica. Rekao sam prošli tjedan da imamo puno igrača, a ja vjerujem svakome i u svakoga. Kroz treninge gledam puno na rad svakog pojedinog igrača, puno toga ovisi i o suparniku pa nekada moramo koristiti drugačiju taktiku ili stil igre, ali fokus je uvijek na nama, imamo ideju kako igrati nogomet i za mene je to najvažnije. Na odabir igrača utjecat će i ozljede, forma igrača… S jedne strane imamo imena, ali s druge želim svakog igrača gledati za sebe i za svaku utakmicu odabrati igrače koji su po mojoj procjeni najbolji za osvojiti tri boda koja su nam svaki put cilj", dodao je Poms.

Bez alibija u vremenu

Utakmicu u Velikoj Gorici mogli bi obilježiti i teški vremenski uvjeti, ali Poms u tome ne želi tražiti alibi.

"Vremenski uvjeti su dio utakmice, ali imamo svoju taktiku i svoj način igre. Želimo visoko pritiskati suparnika, naša ideja je to raditi od početka do kraja utakmica, a uskoro će momčad biti spremna da to radimo kroz cijelu utakmicu. Uvijek postoje neke stvari na koje treba računati poput vremenskih uvjeta ili travnjaka, ali imamo jasnu ideju kako igrati 90 minuta naše utakmice", kaže strateg Osijeka.

Momčad spremna

Nije se trener Bijelo-plavih dao navući ni na priču o prekidu još jednog negativnog niza nakon onoga u Rijeci.

"Za mene je nebitno ono što je bilo u prošlosti. Znam da navijači ili klub imaju neka razmišljanja o tim stvarima, ali ja uvijek gledam unaprijed, na idućeg suparnika koji je u ovom slučaju Gorica. Želim ići u Veliku Goricu odigrati dobru utakmicu, da je momčad potpuno spremna, a na kraju želimo biti i pobjednici. Ono što je bilo u prošlosti je zanimljivo za navijače, ali kako sam rekao meni je potpuni fokus na ovoj utakmici", poručio je Rene Poms dodavši da za utakmicu neće konkurirati Mile Škorić, Adrian Leon Barišić i Kristijan Lovrić.

Riječi opravdati na travnjaku

Na posljednjim utakmicama u zadnjoj liniji Bijelo-plavih, u izostanku kapetana Mile Škorića, ustalio se Yevgen Cheberko.

"Spremni smo za utakmicu, a travnjak će pokazati koliko smo spremni. Ne želim govoriti o tim stvarima da pa da ostane na riječima već želim da se pokažemo na travnjaku", rekao je Cheberko.

Svi napadamo i branimo se

Branič Osijeka vratio se u kadar nakon što je imao problema s ozljedom vrata.

"Imao sam problema s vratom, nisam zbog toga mogao trenirati u kontinuitetu. Sada je sve u redu, mogu maksimalno trenirati i želim igrati svaku utakmicu. Gorica? Imamo samopouzdanja nakon pobjede u prošloj utakmici, ali vidjet ćemo na travnjaku kako će to izgledati. Nije sve stvar zadnje linije već cijele momčadi, kako ćemo zajedno napadati i braniti se. To smo dobro odradili u prošloj utakmici i zbog toga puni samopouzdanja", zaključio je Cheberko.


Izdvojeno

Reci što misliš!