Sport / Nogomet

velika pobjeda

Rapsodija probuđenog Osijeka: Gol Miereza i dva Caktaša za torpediranje Rijeke

Rapsodija probuđenog Osijeka: Gol Miereza i dva Caktaša za torpediranje Rijeke
Goran Kovacic/PIXSELL

Velika pobjeda Osijeka u Rijeci i buđenje napadača

Rene Poms nije Nenad Bjelica! Stručnjak koji je do jučer imao etiketu defanzivni, danas je pokazao kakav napadački potencijal ima Osijek i potpuno uništio Rijeku na Rujevici.

Od prve sekunde krenuo je Osijek snažno i možemo reći ostavio navijače Bijelo-plavih u čudu. Prštalo je na sve strane i bilo je samo pitanje trenutka kad će zabiti. Visoki presing na Rijeku koja je bila potpuno izgubljena urodili su plodom nakon jednog prekida kojeg je izveo Caktaš, a zabio Barri, no VAR je zbog malog zaleđa poništio taj zgoditak. No, nije tu stao Osijek i jedan presing Miereza bio je dovoljan da uzme loptu domaćoj obrani, doda do Kleinheislera koji mu vraća, a ovaj napokon zabija i vrlo emotivno doživljava prekid svog golgeterskog posta. Prava je napast bio danas napadač Osijeka koji je iznudio i tri žuta kartona i ovakav Argentinac najveće je pojačanje koje je Poms mogao dobiti. Dodajmo i da je zgoditak proslavio posvetom Mariu Mihiću Mihi, klupskom glasnogovorniku koji se oporavlja od teške bolesti.

HNK Rijeka - NK Osijek Fotogalerija

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ubrzo nakon gol, mogla je Rijeka do izjednačenja, ali je strašan volej igrača Rijeke odsjeo na vratnici. Brzo je to kaznio Osijek koji je krenuo u napad preko Šime Gržana koji je ubacio neometan na glavu Caktaša, a ovaj ju spremio iza gola Labrovića.

U drugom dijelu Rijeka je s par zamjena malo stisnula goste, ali nije bilo prave prijetnje za Ivušića. Sve je to kaznio Osijek koji je brzo uzeo loptu i primirio domaćine. Nejašmić je sjajno prošao kroz sredinu obrane, vratio unazad na Caktaša koji ju mirno posprema u gol.

Rijeka je nakon toga potpuno stala i predala se, a Osijek je mirno priveo ovu sjajnu utakmicu kraju. Velika je to pobjeda za austrijskog stručnjaka koji se očito neće predati bez borbe i olako predati svoju funkciju trenera. Pravo je iznenađenje napravio s uvođenjem Mihaela Žapera u srce obrane i to se pokazalo kao sjajna odluka jer danas kapetan Osijeka sjajno dirigirao igrom prema veznom redu gdje su svi bili raspoloženi i pokazali koliko mogu u utakmici gdje je nedostajalo nekoliko udarnih igrača. Osijek mora ovako nastaviti i tad će publika doći na stadion i podržati ovu ekipu koja očito može puno kad otpusti kočnice.


Izdvojeno

Reci što misliš!