Sport / Nogomet

zakompliciralo se

Ništa od Tomića, Bijelo-plave će do zimske stanke voditi Rene Poms

Ništa od Tomića, Bijelo-plave će do zimske stanke voditi Rene Poms
Davor Javorović/PIXSELL

Momčad će tako do zimske prvenstvene stanke voditi Rene Poms, dosadašnji pomoćnik Bjelice zajedno s ostalim pomoćnicima koji su pod aktualnim ugovorom u NK Osijeku, dok će v.d. sportskog direktora vršiti Ivica Kulešević

Novi trener i zamjenik Nenada Bjelice još nije imenovan, iako je sve dogovoreno s Goranom Tomićem, ali njegov angažman u klubu po riječima čelnika osječkog prvoligaša sačekat će do zimske stanke, javlja STV.

Naime, puno je komplikacija oko promjene trenera, jer klub treba isplatiti aktualni stožer uz Nenada Bjelicu, ali ono najvažnije Goran Tomić po bivšem ugovoru iz HNK Rijeke ne može potpisati za niti jedan klub u HNL-u do 31.12.

Kako piše Germanijak, u klubu su dva dana vijećali kako da zaobižu klauzulu ugovora Tomića i Rijeka gdje on mora platiti odštetu ako prije kraja godine potpiše ugovor s drugim klubom, ali na koncu je jedini način bio da Goran Tomić plati tu odštetu, a Tomić na to nije pristao.

Momčad će tako do zimske prvenstvene stanke voditi Rene Poms, dosadašnji pomoćnik Bjelice zajedno s ostalim pomoćnicima koji su pod aktualnim ugovorom u NK Osijeku, dok će v.d. sportskog direktora vršiti Ivica Kulešević.

Putem službenih klupskih web stranica, oglasili su se i predsjednik kluba i novi trener.

"Nakon nekoliko dana analize i promišljanja o nastavku sezone, odlučili smo ukazati povjerenje Rene Pomsu kojem smo povjerili sve ovlasti glavnog trenera. Rene je pokazao veliku profesionalnost u radu u ovom tjednu koji ni za koga nije bio lagan, baš kao i u utakmicama u kojima je već samostalno vodio našu momčad. Radi se o čovjeku koji je već dvije godine dio našeg sustava, odlično poznaje igrače i momčad, a naša je odluka da je u ovom trenutku najbolja osoba za povesti momčad u nastavak sezone", rekao je predsjednik Uprave NK Osijek Ferenc Sakalj.

Rene Poms iskazao je zadovoljstvo zbog podrške koju je dobio.

"Osjećam veliku podršku Uprave i igrača zbog prilike koju sam dobio. Moja želja i motivacija su velike, već dvije godine radim s ovom momčadi, poznajem igrače, oni poznaju mene, do sada smo imali odnos pun uzajamnog poštovanja i moj cilj je s njima nastaviti u tom smjeru i u budućnosti", rekao je novi glavni trener Rene Poms.


Izdvojeno

Reci što misliš!