Sport / Nogomet

DVIJE BOJE. JEDAN GRAD.

Goran Ljubojević novi trener osječkih nogometašica

Goran Ljubojević novi trener osječkih nogometašica

"Borit ćemo se za titulu prvaka Hrvatske i pobjede u Ligi prvaka, kako u ovoj sezoni, tako i u svakoj sljedećoj", rekao je Ljubojević

ŽNK Osijek seniorska ekipa ima novog glavnog trenera! Bijelo-plave djevojke povesti će u novu sezonu Goran Ljubojević.

Goran Ljubojević rođen je 1983. godine u Osijeku. Nogometni put započeo je u mlađim kategorijama NK Elektra od kuda je prešao u NK Osijek. Od 2001. do 2004. godine igrao je u prvoj seniorskoj ekipi NK Osijeka, da bi 2004. godine otišao u NK Dinamo. U 2006. godini započeo je inozemnu igračku karijeru u FC St. Gallen. Potom odlazi u KRC Genk gdje je u sezoni 2006./2007. postigao rekord od pet ostvarenih zgoditaka u pet utakmica, te ju završio s ukupno 11 zgoditaka zbog čega je proglašen najučinkovitijim nogometašem u belgijskoj Jupiler ligi. U nastavku karijere ostvario je zapažene rezultate u klubovima: Zagreb, AIK, Targu Mures, Naft Teheran, NK Osijek, Balestier Khalsa i Sriwijaya. Ljubojević je igrao i za sve mlađe kategorije Hrvatske nogometne reprezentacije. Kao njegov najveći uspjeh u kockastom dresu ističe se utakmica U-21 protiv Engleske u kolovozu 2003. godine kada je za rezultat od 0-3 i pobjedu Hrvatske postigao dva gola i asistirao za treći. Igračku karijeru završio je u NK Trnje. Školovao se za sportskog managera u Danskoj. Također, s odličnim uspjehom postao je i nositelj UEFA licence.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Drago mi je što preuzimam najtrofejniji nogometni kolektiv u gradu. Ja sam veliki lokalpatriot, tako da osim što u ovu priču ulazim hladne glave, moram istaknuti da me nose i emocije. Nadam se da ću nastaviti tamo gdje su moji prethodnici stali. Borit ćemo se za titulu prvaka Hrvatske i pobjede u Ligi prvaka, kako u ovoj sezoni, tako i u svakoj sljedećoj za koju mi ŽNK Osijek Uprava ukaže povjerenje“ poručuje Ljubojević.

Novi trener nakon netom potpisanog ugovora ističe kako nestrpljivo iščekuje upoznavanje s igračicama i hvatanje zamaha za sezonu koja polako kuca na vrata.

„Upoznat sam s razinom nogometa koja se igra u 1. HNLŽ i sjajnim rezultatima koje ŽNK Osijek ostvaruje. Sada slijedi upoznavanje, analiza svake igračice, njihovih mogućnosti i spremnosti. Također, treba sve posložiti s kolegama iz stručnog stožera. Nakon što prikupim sve informacije odredit ću daljnju strategiju za treninge, utakmice i općenito napredak ekipe. Imam svoju nogometnu viziju i filozofiju. Sada mi trebaju treninzi i utakmice da vidim s čime raspolažem i kako tu viziju pretočiti u stvarnost. Pobornik sam razmišljanja da za uspješnu ekipu taktiku treba prilagoditi igračima. Stoga mogu najaviti da ću ekipu i strategiju slagati prema tehničkim i taktičkim sposobnostima igračica“, zaključuje Ljubojević.


Izdvojeno

Reci što misliš!