Sport / Nogomet

danas sastanak

Bjelica u pregovaračkoj prednost zbog prethodnog iskustva, Sakalj traži model rastanka

Bjelica u pregovaračkoj prednost zbog prethodnog iskustva, Sakalj traži model rastanka
Davor Javorovic/PIXSELL

Osijek je jučer ponovo izgubio bodove, a trener Nenad Bjelica priliku da povrati dio povjerenja

Pet poraza, četiri neriješena rezultata i samo tri pobjede bilanca u Nenada Bjelice u posljednjih dvanaest utakmica na klupi Osijeka. Puno premalo za trenera njegovog renomea i cijene. Crna je to rupa iz koje se trenutno može pokušati izaći samo rezanjem gordijskog čvora i dogovorom "zaraženih" strana oko njegovog odlaska.

Bjelici ovo nije prvi put u karijeri da se nađe u ovakvoj situaciji pa ima iskustvo više s obzirom da se ranije oko otpremnine već nagađao na maratonskom sastanku s Zdravkom Mamićem, a Damir Mišković dugo ga je držao na klupi Spezie u nadi da će uspjeti preokrenuti tijek događanja. Nije bilo puno drugačije ni u poljskom Lechu pa ni u Austria Beč jer je iz oba kluba otišao nakon niza loših rezultata. Čini se kako trener Osijeka ima problem preokrenuti tijek događanja kad prestane idila rezultata jer igre smo slabo gledali u njegovom mandatu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U tijeku svog mandata u Osijeku, Bjelica se posvađao s svima, od direktora kluba, navijača do sudačke komisije bez da je ikad do kraja razjasnio svakom od navedenih što im točno zamjera, a puno je to gubitka energije i fokusa s onoga čime bi se trebao primarno baviti - terenom. Igre su mahom bile slabe uz povremene bljeskove i rezultat koji je držao napetost i koliko toliko unisonu podršku treneru. Sad kad je rezultat stao i podrška se počela topiti pa se na istoku stadiona tek povremeni izletnici ne slažu s većinom oko sudbine čovjeka koji je dobio sve ovlasti u sportskom segmentu kluba napraviti veliki rezultat, a što se ni u trećoj sezoni nije dogodilo.

Kuloari govore kako je Bjelica izgubio i svlačionicu, a onda je to jednosmjerna ulica iz koje se teško izlazi vozeći u istom smjeru kao i do sad. Zato će za danas najavljeni sastanak predsjednika kluba Ferenca Sakalja i Bjelice biti iznimno važan za vidjeti nastavlja li se mučenje ili će netko naglo zaokrenuti u suprotan smjer i pokušati spasiti sezonu prije serije derbija koji su možda i najbolji trenutak za promjenu ako će se ona dogoditi. Derbiji su uvijek ti koji dodatno stvore koheziju, a dobar rezultat u seriji Dinamo, Hajduk, Rijeka mogao bi dati neku novu energiju i pomak.

Bilo kako bilo, sve karte su na stolu, a jedini koji imaju rješenje su predsjednik i sportski direktor i trener. Osijek će odlaskom Bjelice morati popuniti i rupe koje će nastati pa će i tu biti poprilično posla za upravu kluba. Neka imena se već spominju, ali je sve u sferi špekulacije sve dok se ne riješi postojeća situacija za koju se svi navijači Osijeka nadaju kako će to biti već danas.


Izdvojeno

Reci što misliš!