Sport / Nogomet

apsolutni rekorder

Mile Škorić se upisao u legendu NK Osijek

Mile Škorić se upisao u legendu NK Osijek
Davor Javorović/PIXSELL

Mladić iz Novih Mikanovaca u svojoj 14. sezoni za Osijek, 10. uzastopnoj, odigrao je 26560 minuta za Bijelo-plave, tome dodao 19 golova, osam asistencija, na čak 111 utakmica u kojima je nastupio Bijelo-plavi nisu primili pogodak

Mile Škorić se upisao u legendu NK Osijek! Priča koja je počela 22. ožujka 2008. godine na stadionu Stanovi u Zadru kulminirala je mjestom u klupskim almanasima koje će biti teško, možda i nemoguće nadmašiti. Minuta koju je dobio od Ilije Lončarevića kada je kao 16-godišnjak zamijenio Antonija Hrnčevića bila je početak priče koja je s današnjim danom stala na 328 odigranih utakmica za NK Osijek u svim natjecanjima čime je kapetan Bijelo-plavih postao apsolutni klupski rekorder u ovoj rubrici nakon što je prestigao još jednu klupsku legendu Bakira Beširevića.

Impresivne brojke

Mladić iz Novih Mikanovaca u svojoj 14. sezoni za Osijek, 10. uzastopnoj, odigrao je 26560 minuta za Bijelo-plave, tome dodao 19 golova, osam asistencija, na čak 111 utakmica u kojima je nastupio Bijelo-plavi nisu primili pogodak… Uz to, svakako je vrijedan spomena i pohvale podatak da je već šestu sezonu kapetan kluba. Iako je počeo s desetkom na leđima, koju je nosio u kadetskoj momčadi kada ga je Lončarević priključio prvotimcima, igrao na mnogim pozicijama u momčadi, danas se profilirao u središnjeg braniča reprezentativnog kalibra što najbolje ilustrira podatak da nikada nije iznevjerio kada ga je izbornik Zlatko Dalić pozvao u nacionalni dres.

Simbol Osijeka

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ipak, put do standardnog prvotimca, reprezentativca i klupskog rekordera dogodio se zaobilaznim putem preko Gorice i HAŠK-a, ali to je oblikovalo karakter kojim je Škorić postao simbol današnjeg Osijeka, igrač koji je bio u klubu u tužnim i sretnim trenucima, koji je uvijek bio spreman žrtvovati se za klub, podrediti se kolektivu, igrati ozlijeđen…

Slika za vječnost

Nakon što je postao klupski rekorder po broju nastupa u HNL-u i Europi, pa sada i Bakira Beširevića skinuo s apsolutne ljestvice igrača po nastupima, za upotpuniti sliku koja će nedvojbeno obilježiti povijest NK Osijek ostaje mu osvojiti trofej s Bijelo-plavima te s peharom podignutim prema nebu, kao što je to napravio Stijepan Vranješ, upisati se u vječnost našeg prvoligaša.


Izdvojeno

Reci što misliš!