Sport / Nogomet

uoči slaven belupa

Bjelica: "Ništa se nije promijenilo u mom razmišljanju, teško je objasniti što nam se dogodilo prošlu utakmicu"

Bjelica:
Davor Javorovic/PIXSELL

"Dogodila se totalna blokada, teško je to objasniti, ali dogodilo se i nadam se da se više neće ponavljati", rekao je Nenad Bjelica

Nogometaši Osijeka u nedjelju 31. srpnja od 18.55 sati na stadionu Gradski vrt igraju utakmicu 3. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige protiv Slaven Belupa. Tri dana nakon oproštaja od Europe, Bijelo-plavi će u domaćem prvenstvu tražiti povratak na pobjednički kolosijek, a priprema je počela analizom onoga što se dogodilo u četvrtak.

"Nije se ništa promijenilo u mom razmišljanju, teško je analizirati prošlu utakmicu. Mislim da smo u prvom poluvremenu imali sve pod kontrolom, nedostajalo nam je možda malo više prilika za pogodak, ali suparnika koji se nisko branio s 11 igrača bilo je teško probiti. Opet smo došli do nekih udaraca i opasnih situacija, u obrani bili neprikosnoveni, a onda se nakon tog pogotka u nas uvukao neki strah, nervoza što je dovelo do drugog gola. Dogodila se totalna blokada, teško je to objasniti, ali dogodilo se i nadam se da se više neće ponavljati", rekao je Nenad Bjelica.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Šef stručnog stožera Bijelo-plavih posebno je žalio što su navijači, koji su u velikom broju došli na Gradski vrt, ostali razočarani.

"Imali smo veliku podršku navijača, hvala im na tome. Sinergija je u ove dvije domaće utakmice bila vrhunska, na žalost razočarali smo ih našom igrom i rezultatom. Nemamo što drugo nego okrenuti se idućoj utakmici a to je Slaven Belupo u nedjelju, skupiti se između sebe, biti zajedno više nego ikad i pokušati dobiti utakmicu."

NK Osijek - FC Qyzyljar 0:2
Mateo Mužek za germanijak Kazahstanci su u Osijek putovali 25 sati, spavali na aerodromu pa izbacili Bijelo-plave iz Europe

Oproštajem od Europe, nogometaši Osijeka sada će se maksimalno fokusirati na domaće izazove, a do početka natjecanja u SuperSport Hrvatskom kupu to će biti lov na bodove i što bolji plasman na prvenstvenoj ljestvici. Poslije utakmice koja je izazvala veliko fizičko i emotivno pražnjenje, ključno će biti pronaći zdrave i spremne za ono što slijedi.

"Uvijek je to između mentalne i fizičke snage, vidjeti tko se dobro oporavio od prošle utakmice i tko je mentalno jak da preuzme odgovornost u ovim trenucima kada nije lagano. Pokušat ćemo poslati na travnjak najbolju momčad, vidjet ćemo hoćemo li uspjeti u tome", zaključio je Bjelica.

Kada je riječ o igračkom kadru, van stroja je i dalje Marin Leovac koji se oporavlja od ozljede aduktora, dok će za prvenstvenu utakmicu ponovo konkurirati Kristijan Lovrić koji je odradio dvije utakmice kazne zbog isključenja u posljednjem kolu prošle sezone.


Izdvojeno

Reci što misliš!