Sport / Nogomet

i navijači žele isto

Bjelica: "Želimo pobjedu pod svaku cijenu"

Bjelica:
NK Osijek

Pred nama veliki izazov ako želimo pobijediti u ovoj utakmici, a to pod svaku cijenu želimo ostvariti, kaže Bjelica

Nogometaši Osijeka u četvrtak 28. srpnja od 20.30 sati na stadionu Gradski vrt igraju uzvratnu utakmicu drugog pretkola UEFA Europa konferencijske lige protiv kazahstanskog Kyzylzhara. Bijelo-plavi su s dalekog gostovanja u Nur-Sultanu donijeli pogodak prednosti (2:1) i u uzvratu će tražiti prolaz koji nosi nastavak europske priče i potencijalni sudar s boljim iz ogleda bugarskog Boteva i ciparskog APOEL-a.

"Nakon nedjeljne utakmice odradili smo dva treninga, uoči utakmice još aktivaciju. Svi igrači osim Leovca su na raspolaganju, s Beljom ćemo vidjeti je li sposoban pomoći momčadi, a laganih problema s ozljedom ima i Topčagić. Svi ostali su na raspolaganju za utakmicu i odgovoriti na sve zahtjeve koje ista nosi", rekao je u uvodu Nenad Bjelica.

NK Osijek - NK Lokomotiva 1:0
posebna režim Važna obavijest iz NK Osijeka: Dođite na vrijeme i ne zauzimajte prolaze i prostor uz ogradu!

Veliki izazov

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kyzylzhar je uoči prve utakmice djelovao kako poprilična nepoznanica, ali način igre kazahstanske momčadi nije iznenadio stožer Bijelo-plavih.

"Ispunili su naša očekivanja, u prvoj utakmici su se prezentirali upravo onako kako smo mislili. Očekivali smo da će se braniti u niskom bloku, da će igrati na duge lopte i koristiti svaki prekid za dolazak u napad iz kojih mogu biti jako opasni. U prvoj utakmici su nam stvorili tri, četiri jako dobre situacije, to znači da je pred nama veliki izazov ako želimo pobijediti u ovoj utakmici. A to pod svaku cijenu želimo ostvariti", rekao je još uvijek ljutiti Bjelica koji je grmio nakon poraza protiv Lokomotive.

Fokusirati se na sebe

Zbog rezultata iz prve utakmice jasno je da će Kyzylzhar biti prisiljen tražiti pogodak, ali način igre suparnika nije nešto čime će se puno zamarati u osječkoj svlačionici.

"Ne zanima nas kako će oni igrati, fokusirat ćemo se na sebe, na svoj rad na terenu i pokušati dominirati utakmicu, donijeti našim navijačima zadovoljstvo dobre utakmice i europske pobjede. To bi nam bio jako veliki impuls za sve ono što dolazi", poručio je Bjelica.

stadion gradski vrt
nk osijek u europi U prodaji ulaznice za uzvrat protiv Kyzylzhara

Pokazati karakter

Iz kuta svlačionice utakmicu je najavio Petar Brlek koji je pozvao na oprez.

"Naravno da treba biti oprezan, moramo biti na najvišoj mogućoj razini da preskočimo i ovu prepreku. Uvjeren sam da ćemo nakon ove malo slabije utakmice pokazati karakter i uz pomoć naših navijača proći Kyzylzhar", rekao je veznjak Osijeka.

Potvrditi kvalitetu

Njegove riječi prisnažuje dojam iz prve utakmice.

"Tvrda su momčad, dobra na prekidima, koriste puno ubačaja iz auta i kornera. Ali mišljenja sam da smo kvalitetniji, dijelom smo to pokazali u prvoj utakmici, a želja nam je to potvrditi u uzvratu", zaključio je Brlek.

Podjsetimo, NK Osijek je objavio i posebne upute za sve navijače i pozvao sve na stadion ranije kako bi se izbjegla gužva na ulazu nekoliko minuta prije same utakmice.


Izdvojeno

Reci što misliš!