Sport / Nogomet

Traže se najspremniji

Nema odmora: Nakon prvog euro izazova, Osijek gostuje kod Lokomotive

Nema odmora: Nakon prvog euro izazova, Osijek gostuje kod Lokomotive
Dubravka Petrić/PIXSELL

Osijek je sezonu otvorio s dvije uvodne pobjede, a sad gostuje u Zagrebu protiv Lokomotive

Već tijekom dugog povratka iz kazahstanske prijestolnice Nur-Sultana za nogometaše Osijeka počela je “operacija Lokomotiva” (nedjelja 21, stadion NK Zagreb). Europa je privremeno stavljena po strani jer Nenad Bjelica od svojih igrača traži maksimalni fokus na idućeg suparnika. Koji, pokazala je to Lokomotiva u prvom kolu, neće biti nimalo lagan zalogaj za Bijelo-plave.

"Lokomotiva se nije promijenila puno u odnosu na prošlu sezonu, možda jednog, dva igrača, ali zadržali su okosnicu momčadi, trenera, igraju na sličan način kao i prošle sezone. Uz to, godinu dana su iskusniji, samim time i izuzetno nezgodni što je osjetio i Dinamo. Za pripremu su imali cijeli tjedan za razliku od nas, ali mi ćemo im suprotstaviti dobru momčad i vjerujem pobijediti", kaže Bjelica.

Umor

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U kojoj mjeri će daleko putovanje i zahtjevna utakmica utjecati na odabir igrača za nedjeljni sraz odredit će dva treninga koje su Bijelo-plavi odradili uoči polaska za Zagreb.

"Sve ovisi kako će se igrači oporaviti od puta. Svi su izuzetno umorni od utakmice, terena i puta koji je na povratku trajao gotovo devet sati. Vidjet ćemo kako će se osjećati na treningu i tko je od njih u stanju pomoći momčadi, rekao je trener Osijeka.

Puno prostora

Osijek je u sezonu zakoračio s dvije pobjede, a želja svih u osječkom taboru je u nedjelju nastaviti tim ritmom.

"Rezultatski smo zadovoljni startom, moglo je biti i bolje i gore, ali ima još puno prostora za pomak i poboljšanje u našoj igri. Vjerujem da ćemo iz utakmice u utakmicu biti bolji, pripreme su bile naporne što igrači osjećaju, ali dvaput smo uspjeli pobijediti i nadam se da će tako biti i nakon nedjelje"  zaključio je Bjelica koji još na ovoj utakmici neće moći računati na kartoniranog Kristijana Lovrića dok su zbog ozljeda i dalje upitni Dion Drena Beljo i Yevgen Cheberko.


Izdvojeno

Reci što misliš!