Sport / Nogomet

pobjeda na otvaranju euro sezone

Topčagić i Laszlo u protivničku, a Nejašmić u vlastitu mrežu za pobjedu Osijeka u Astani

Topčagić i Laszlo u protivničku, a Nejašmić u vlastitu mrežu za pobjedu Osijeka u Astani
NK Osijek

Osijek je započeo svoj europski put utakmicom protiv Kizilžar Petropavlovska u dalekom Kazahstanu

Nogometaši Osijeka otputovali su u daleki Kazahstan i tamo odigrali prvi susret u ovogodišnjem izdanju Konferencijske lige protiv Kizilžar Petropavlovska koji ih dočekao na nacionalnom stadionu u Astani.

Teren s umjetnom travom umalo je bio koban odmah na početku utakmice kad je Gurman snažno opalio u 3. minuti, a lopta je odsjela na gredi. I nakon toga domaćini su imali više loptu u nogama, a Osijek se stabilizirao tek sredinom poluvremena, a pred sami kraj imao je i lijepu prigodu kad je Kleinheisler snažno opalio, ali je otišlo za malo pokraj vratnice. U samoj završnici istaknuo se i Ivušić koji se pokazao kao sigurna reprezentativna karika na vratima Osijeka. Lijepo je on obrano udarac Lobjanidze koji se snažno zagradio i pucao.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U drugom dijelu ozlijedio se Leovac nakon jednog kontakta i izašao izvan igre, a na njegovo mjesto ušao je Jurčević koji je odmah u prvom napadu nakon kombinacije s Kleinheislerom lijepo ubacio na glavu Topčagića koji gađa i pogađa za vodstvo Osijeka.

Ubrzo je Osijek ostao i s igračem više kad je Martins dobio drugi žuti karton. Nakon toga još jednom je intervenirao Ivušić i spasio svoju mrežu, a nekoliko minuta nakon toga danas sjajni Mađar Laslo Kleinheisler opalio je s 20-ak metara i propao domaćeg vratara za 2:0.

Tjerao je svoje igrače naprijed Nenad Bjelica i vikao kako želi treći pogodak no nažalost Darko Nejašmić zaboravio je kako je brza umjetna trava pa je umjesto u noge Ivušiću loptu poslao u svoj gol u situaciji bez ikakvog pritiska.

U samoj završnici zabio je Mierez, ali je zbog zaleđa Žapera sudac poništio njegov zgoditak. Neće Argentinca gol jer kad i zabije ponište mu isti. No, sigurno će se i njemu otvoriti, a onda će Osijek biti jako opasan.

Kyzly-Zhar - NK Osijek 1:2 Fotogalerija

Samu završnicu domaćini su iskoristili za mini pritisak, ali Osijek putuje kući s golom prednosti pred uzvrat za tjedan dana na Gradskom vrtu. Prije toga slijedi dugi let i susret protiv Lokomotive u Zagrebu.

Mogao je Osijek kući s sigurnijom prednošću, ali prema viđenom, znatno je bolji protivnik naša momčad i na domaćem terenu ostaje potvrditi prolazak u novu europsku rundu gdje ih čeka jedan od ova dva protivnika.


Izdvojeno

Reci što misliš!