Sport / Nogomet

Krenuti uspjehom

Na prekrasnom stadionu s umjetnom travom Osijek u terminu matineje kreće u europske izazove

Na prekrasnom stadionu s umjetnom travom Osijek u terminu matineje kreće u europske izazove
NK Osijek

Osijek proteklih sezona nije imao puno europskih uspjeha pa je svakako cilj za ovu sezonu visok

Nogometaši Osijeka u četvrtak od 18 sati po lokalnom vremenu (14sati  po hrvatskom vremenu) na Astana Areni u Kazahstanu protiv domaćeg Kyzylzhar počinju još jedan europski put. Kao i prošlih sezona želja svih u bijelo-plavom taboru je napraviti sve da cijelu jesen igraju europske utakmice, a daleko gostovanje u Nur-Sultan prva je stanica na tom putu.

"Nemamo nekoliko igrača, ali uvijek razmišljamo na način da treba ukazati povjerenje onima koji su s nama. Na put smo poveli 25 zdravih igrača i siguran sam da će, tkogod dobije priliku pomoći momčadi, biti na dobroj razini. U ovom prvom danu pokušali smo se prilagoditi na vremensku razliku, proveli noć bez puno sna, ali do utakmice ćemo biti apsolutno spremni", rekao je Nenad Bjelica.

Fokus na naše zadatke

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iako Kyzylzhar na prvenstvenoj ljestvici kazahstanskog prvenstva nije na razini rezultata iz prošle sezone, u bijelo-plavom taboru itekako respektiraju suparnika.

"Poštujemo svakog protivnika pa tako i ovoga. Puno puta kažem da je fokus na naše zadatke i ono što mi odrađujemo na travnjaku, a ne na to tko je suparnik, neovisno o kome se radi. Ovdje se radi o iskusnoj momčadi punoj igrača s međunarodnim iskustvom koji su igrali i na višoj razini ruske i ukrajinske lige. Trebat će puno energije, snage, koncentracije i discipline da bi se dobila utakmica, dodao je Bjelica čija se ekipa privikava na umjetnu travu modernog stadiona.

Korak prema prolazu

Marin Leovac jedan je od igrača koji su igrali na Astana Areni, ali suparnik je bila Astana, ne Kyzylzhar.

"Lijep stadion, umjetna trava kojoj se treba prilagoditi, ali bit će to dobro. Svi želimo Konferencijsku ligu, izboriti skupinu, mislim da za to imamo kvalitetu. Ovdje moramo dati sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat pred uzvrat, a onda pred našim navijačima potvrdimo prolazak", poručio je Marin Leovac.


Izdvojeno

Reci što misliš!