Sport / Nogomet

nije se ustručavao

Bjelica podivljao na komentare prvog čovjeka Gorice: "Više neću šutjeti!"

Bjelica podivljao na komentare prvog čovjeka Gorice:
Dubravka Petrić/PIXSELL

Riječ je, naravno, o kaznenom udarcu za Osijek

Nije mogao odšutjeti Nenad Bjelica na istupe prvog čovjeka Gorice Nenada Črnka nakon utakmice u Gradskom vrtu. Prešao je u svojim izjavama granicu na koju trener Osijeka nije mogao ostati bez odgovora, prenosi Jutarnji.hr.

"Promijenit ću taktiku jer jednostavno ti ljudi zaslužuju odgovor", počeo je Bjelica pa u dahu i bez "kočnica" nastavio:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ponukan izjavama gospodina Črnka želim izraziti veliko razočarenje što jedan čelnik HNS-a nakon prve utakmice na ovaj način proziva mene i moj klub. On je jedan, a takvih ima puno, koji su na čelu HNS-a i hrvatskih nogometnih klubova, a koji svojim neprimjernim ponašanjem iz godine u godinu omalovažavaju i psuju Nenada Bjelicu i pokušavaju ga diskreditirati na bilo koji način. Ti "borci" za bolji hrvatski nogomet nisu uspjeli već 15 godina koliko su u HNS-u napraviti bolji i pošteniji hrvatski nogomet i žale se samo onda kada je njihov klub i to u njihovim očima oštećen. Nije se gospodin Črnko javio prošle sezone kada isti taj sudac u utakmici Gorice u Osijeku nije vidio očiglednu ruku Keite i kazneni udarac kojeg je vidjela čitava Hrvatska. Tada taj borac za poštenje ništa nije vidio i ništa nije komentirao. Poručujem i njemu i svim čelnicima klubova koji budu na ovaj način diskreditirali Osijek i Nenada Bjelicu da će dobiti odgovor", kazao je trener Osijeka.

Osvrnuo se potom na situaciju koja je bila i povod Črnkove reakcije. Riječ je, naravno, o kaznenom udarcu za Osijek kojeg je sudac Čuljak dosudio nakon intervencije iz VAR sobe.

"Da je odluka o jedanaestercu bila u sivoj zoni, sudac ne bi promijenio odluku. Samo kod očiglednih grešaka sudac mijenja svoju odluku. Na svu sreću smo imali poštenog VAR suca koji je ispravljao sve pogreške glavnog suca. To je bila naša sreća u toj utakmici", kaže Bjelica.

Črnkov javni istup za Bjelicu je bila kap koja je prelila čašu zbog čega je trener Osijeka odlučio "okrenuti ploču".

"Na uvrede čelnika klubova koji su uz to još i djelatnici u HNS-u i uvrede njihovih prijatelja i gostiju u VIP ložama svaki puta ću reagirati. Svaki puta kada bez razloga budu napadali mene i NK Osijek dobit će javni odgovor. Prenijet ću od riječi do riječi što je izgovoreno u ložama i što je psovano pa neka zna javnost tko nam vodi klubove i kako se ponaša ta gospoda. Neka puste Nenada Bjelicu i NK Osijek na miru! Nikoga ne diramo, ali nećemo dozvoliti niti da nas netko dira. Znat će hrvatska javnost tko su ti čelnici klubova koji mi psuju mater bez povoda. Kakav oni problem imaju s Nenadom Bjelicom? Je li možda ljubomora? Neće me više nitko prozivati, svi će dobiti odmah drugi dan odgovor. Više nema gospodskog Nenada Bjelice koji šuti na uvrede. A ja ću se unatoč svima njima boriti za svoj klub", poručio je trener Osijeka pa poentirao za kraj:

"Prvi nepošteno ne želim biti. Bolje drugi pošteno, nego nepošteno prvi i to neka svima bude jasno."


Izdvojeno

Reci što misliš!