Sport / Nogomet

novi izazovi

Osijek kreće u novu sezonu s najjačim snagama

Osijek kreće u novu sezonu s najjačim snagama
Dubravka Petric/PIXSELL

Bjelici su na raspolaganju svi osim Lovrića i očekuje dobre startne rezultate

Odbrojavanje je došlo do kraja, nogometaši Osijeka u subotu od 19 sati protiv Gorice otvaraju 32. sezonu u Hrvatskoj nogometnoj ligi. Pripreme su odrađene, onaj zahtjevniji dio koji iziskuje veće fizičke napore je prošao i za Nenada Bjelicu i njegove igrače počinje utrka na tri fronta koja će, barem onaj prvi dio, završiti sredinom studenog. Do tada, Bijelo-plavi će pokušati pokazati najbolje od sebe u SuperSport HNL-u, SuperSport Hrvatskom kupu i UEFA Europa konferencijskoj ligi.

"Nakon pet tjedana kvalitetnih priprema dočekali smo i tu prvu službenu utakmicu. U ovom pripremnom periodu smo napravili sve što smo željeli, odradili smo dobar kondicijski dio, dok ćemo na tehničko taktičkim stvarima raditi dalje. Imamo dobru bazu za, nadam se, uspješnu i dugu jesen. Na raspolaganju su svi igrači osim Kristijana Lovrića koji ima crveni karton iz zadnjeg kola prošle sezone. Svi su željni igre, to su pokazali ne samo u dosadašnjim utakmicama nego i u svakom treningu kojeg smo odradili u ovom periodu. Zadovoljan sam sa svime i sa svima, s puno optimizma očekujemo prvu utakmicu", rekao je Nenad Bjelica.

Karakter momčadi

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nenad Bjelica zaključio je svoje četvrte pripreme u Gradskom vrtu, nakon kojih je posebno naglasio da je intenzitet rada podignut na višu razinu.

"Radili smo na poboljšanju svega, kondicije, taktike, tehnike, težili smo svemu onome što nas je krasio u prošle dvije sezone. Želimo se usavršiti, svaki igrač pojedinačno i kao momčad, podigli smo intenzitet treninga za 15-20 posto, igrači su to jako dobro podnijeli iako su u nekim utakmicama bili dosta umorni. Unatoč tome pobijedili smo utakmice što govori o karakteru momčadi, da i kada su noge teške igramo na pobjedu i želimo pobijediti. Ne treba predimenzionirati rezultate, naglasak je bio fizičkoj pripremi i uigravanju momčadi, testiranju raznih varijanti koje ćemo primjenjivati tijekom sezone", dodaje Bjelica.

Gorica nezgodna

Bijelo-plavi sezonu nastavljaju tamo gdje su zaključili prošlu, utakmicom protiv Gorice koja se nerijetko pokazala neugodnim suparnikom.

"Nema ugodnog suparnika, svi su neugodni, a ako nisi pravi možeš ih napraviti još neugodnijima. Ja sam siguran da će moja momčad biti na visokoj razini energije, već smo u ovoj zadnjoj provjeri bili bolji nego u prethodnim utakmicama. Ukoliko budemo na našem maksimumu vjerujem da su šanse za pobjedom velike. Gorica se nije pretjerano mijenjala, gro momčadi je ostao isti, a ta momčad se puno puta pokazala nezgodnom. Nešto će se i nas pitati, ali vjerujem da ćemo uz podršku naših navijača doći do prva tri boda ove sezone", zaključio je Bjelica.

Bolje uigrani

Ispred momčadi sezonu je najavio kapetan Mile Škorić koji vjeruje da će svi igrači koji su ove sezone pristupili Bijelo-plavima, nakon odrađenih priprema, pokazati svoju punu kvalitetu.

"Novi igrači su spremniji nakon što su prošli pripreme, uigraniji smo jer se bolje osjetimo međusobno. Odradili smo odlične pripreme, teže nego do sada, pobijedili smo sve pripremne utakmice iako je bilo grešaka zbog umora i teških nogu. Sada smo se osvježili i mislim da ćemo biti spremni na početku sezone", rekao je Škorić.

Osvrnuo se kapetan Osijeka i na oglede s Goricom.

"U Gradskom vrtu smo ih skoro svaki put nadigrali. Oni bi nam ni iz čega zabili gol pa bi bilo drž' ne daj do kraja. U Velikoj Gorici imamo puno više problema. Zašto? Tvrda momčad, nezgodna za igru… Sada smo definitivno favoriti, ali ako ne budemo na maksimumu opet će biti problema", zaključio je Škorić.

Bjelica o odnosu s upravom

"Razgovaramo svakih nekoliko dana, bio je predsjednik kod nas u Svetom Martinu na Muri, dolazi i sada, nadamo se da više neće biti takvih situacija. Ja samo smatram da možemo neke stvari bolje da bi bili konkurentniji", za kraj je rekao trener i sportski direktor Osijeka.


Izdvojeno

Reci što misliš!