Sport / Nogomet

4:1

Osijek slavio protiv austrijskog bundesligaša, Brlek dvostruki strijelac

Osijek slavio protiv austrijskog bundesligaša, Brlek dvostruki strijelac
Davor Javorović/PIXSELL

Osijek je u Feldkirchenu u vrlo zanimljivom susretu svladao momčad iz Klagenfurta s uvjerljivih 4:1

Odličnom akcijom Osječani su već u 8. minuti došli u vodstvo! Škorić je idealnom dugom loptom proigrao Lovrića na lijevom krilu, ovaj je na malom prostoru uspio nadmudriti Blauensteinera i sa same linije povratno asistirao Brleku. Uslijedio je neobranjiv udarac s desetak metara i lopta je odsjela u desnom kutu. Lovrić je malo kasnije bio u dobro situaciji za šut, ali se nije najbolje snašao u šesnaestercu.

Na drugoj je strani zaprijetio Cvetko čiji je udarac sa 17 metara Malenica uspio obraniti. U 27. minuti kombinirali su Janjić i Beljo, ovaj prvi je dupli pas završio udarcem koji nije završio u okviru vratiju. Nedugo zatim Nejašmić je proigrao Caktaša, međutim, opet to nije bilo precizno. Kazna je umalo uslijedila u polukontri Austrijanaca. Centrirao je Rieder, glavom sa 7-8 metara pucao Pink i pogodio gredu. I ona je, u 31. minuti, uslijedilo izjednačenje. Cvetko je s 25 metara silovito raspalio po lopti koja se „zarila“ u gornji desni kut – 1:1. Potom je u šansi bio i Pink, ali ga je blokirao Škorić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U samom finišu prvog dijela Beljo je fino asistirao utrčalom Janjiću koji je pucao s desne strane. Lopta se od grede odbila na gol-liniju i nije završila u mreži.

Tri gola u drugom poluvremenu

Početkom drugog dijela Karweina je s loptom ušao u kazneni prostor, nije na vrijeme blokirao što je iskoristio za udarac. Imali smo dosta sreće jer je naciljao desnu vratnicu. U 52. minuti Beljo se lijepim driblingom oslobodio protivničkog braniča i našao u izglednoj šansi, no završnica mu je bila slaba. Ipak, desetak minuta kasnije Osječani su poveli 2:1. Grgić je ubacio zdesna, vratar domaćih je slabo reagirao, pa je Mance uspio doći do lopte i potom je proslijediti do Petkovića koji s 12-13 metara zabija po sredini vratiju.

U 65. minuti opet griješe Austrijanci, loptu im nakon Brlekova ubacivanja uzima Topčagić i bez poteškoća pogađa za 3:1. Priliku za Austriju imao je Miesenbock, ali je promašio okvir vratiju. Topčagić je dobio pljesak za odigravanje petom za Petkovića koji ne uspijeva još jednom zatresti mrežu.

I onda je, u 81. minuti, Brlek postigao svoj drugi gol točnim udarcem sa 17 metara u donji lijevi kut.U šansi se našao i Hasenhuttl, ipak je ostalo 4:1. Osijek je igrao u sastavu: Malenica (od 59. Kolić), Bartolec (od 59. Grgić), Škorić, Cheberko (od 59. Cvijanović), Leovac (od 59. Zebec), Nejašmić (od 59. Bakić), Brlek, Janjić, Caktaš (od 59. Topčagić), Lovrić (od 59. Petković) i Beljo (od 59. Mance).

Utakmicu je prokomentirao i trener Osijeka,  Nenad Bjelica koji nije bio potpuno zadovoljan s defanzivnim zadaćama svoje momčadi, ali ga veseli doprinos svih igrača novoj pobjedi.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!