Sport / Nogomet

daleko gostovanje

Tko je Kyzylzhar i kako preći 4500 kilometara do njega

Tko je Kyzylzhar i kako preći 4500 kilometara do njega
fcqyzyljar.kz

Nogometaši Osijeka na papiru su dobili nešto lakšeg protivnika, ali će putovanje do njega biti izuzetno naporno

Čak 4500 kilometara morati će preći igrači Osijeka do dalekog Petropavla u Kazahstanu ne bi li 21. srpnja zaigrali protiv svog protivnika FC Kyzylzhara u drugom pretkolu Konferencijske lige. Bit će izuzetno naporan put ne bi li se susreli s trenutno prvoplasiranom ekipom kazahstanskog prvenstva. 

Ove sezone protivnici Osijeka već su odigrali 12 utakmica i trenutno su na 11 mjestu domaće lige s osvojenih 12 bodova. Zanimljivo, baš poput Osijeka u prošloj sezoni, krase ih utakmice s neriješenim rezultatom pa su remizirali u posljednje četiri utakmice. Osnovani su 1968. godine, a prošle sezone zauzeli su četvrto mjesto i tako izborili europske nastupe. Svoje utakmice u gradu smještenom u sjevernom dijelu zemlje igraju na stadionu Karasai kapaciteta 11 tisuća gledatelja. Najbolje rezultate ostvarili su 1999. i 2000. godine kad su bili drugi u prvenstvu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Put do samog Kazahstana bit će izuzetno naporan pa tako direktne avionske linije do tamo ne postoje pa je i sami let dugotrajan i uz presjedanja u Istanbulu. Za navijače, bit će ovo gotovo pa nemoguća misija jer je najjeftinija dostupna avionska karta čak tisuću eura, ali vas nakon slijetanja u Almaty čeka još 1500 kilometara vožnje automobilom do samog Petropavla. Krenete li automobilom iz Osijeka stići ćete za nešto više od dva dana ne stanete li niti jednom na svom putu. Sami put najkraćom rutom je praktično i nemoguć jer vodi preko ratom razorene Ukrajine i sankcijama pogođene Bjelorusije. Jedini put automobilom vodi preko Turske i Irana pa je to jasan pokazatelj koliko je sama lokacija udaljena od našeg grada.

No, kako će Osijeku biti izazovno doći na prvi susret, tako će i njima biti izazov stići u Osijek. Svakako, ovo nije niti najteži niti najlakši protivnik za Nenada Bjelicu i njegove igrače u prvom europskom nastupu ove sezone, ali je i itekako prolazan što Osijek mora i dokazati na terenu.


Izdvojeno

Reci što misliš!