Sport / Nogomet

francuska - hrvatska 0:1

Ivušićev 'clean sheet' u povijesnoj pobjedi Hrvatske u Parizu

Ivušićev 'clean sheet' u povijesnoj pobjedi Hrvatske u Parizu
Dubravka Petrić/PIXSELL

Ivušić se protiv jednog od najjačih napada na svijetu, kojeg su predvodili Karim Benzema i Kylian Mbappe, iskazao s nekoliko vrhunskih intervencija

Ivica Ivušić, vratar Osijeka, sačuvao je svoju mrežu netaknutom u minimalnoj pobjedi (1:0) koju je reprezentacija Hrvatske ostvarila protiv Francuske na Stade de Franceu u četvrtom kolu Lige nacija.

Pobjeda je posebno slatka budući da je Francuska kroz povijest nanijela Vatrenima neke posebno bolne poraze poput onih u finalu Mundijala u Rusiji 2018. godine, odnosno polufinala u Francuskoj 1998. godine. Strijelac za Hrvatsku bio je u petoj minuti utakmice iz kaznenog udarca Luka Modrić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ivušić se protiv jednog od najjačih napada na svijetu, kojeg su predvodili Karim Benzema i Kylian Mbappe, iskazao s nekoliko vrhunskih intervencija, upisao ukupno pet obrana i još jednom na najbolji mogući način potvrdio sjajnu formu na koju nas je naučio.

Zasluga je to odličnog rada s trenerima i suigračima u klubu, ali i njegova posvećenost onome što najbolje radi zbog čega će izbornik Zlatko Dalić i na vratarskoj poziciji imati slatke brige uoči Svjetskog prvenstva u Kataru. Ivušić je ovim sjajnim nastupom postao prvi vratar hrvatske reprezentacije koji u službenoj utakmici protiv Francuske nije primio pogodak. Bravo Ive!

 


Izdvojeno

Reci što misliš!