Sport / Nogomet

nastavak sezone

Bjelica na prvoj pressici nakon godišnjeg odgovarao na pitanja o odlasku, upravi, Belji, Europi...

Bjelica na prvoj pressici nakon godišnjeg odgovarao na pitanja o odlasku, upravi, Belji, Europi...
Davor Javorović/PIXSELL

"Kratkoročno je samo Osijek u mojoj glavi. Svašta se može dogoditi, ali sada sam fokusiran na klub koji me plaća. Drago mi je što sam ovdje. Želim da ovaj klub bude bolji onda kada ću ga napustiti", rekao je Bjelica

Nakon prvog treninga na početku priprema za novu sezonu, Nenad Bjelica podijelio je s predstavnicima medija svoja razmišljanja o onome što Bijelo-plave očekuje u idućih gotovo 12 mjeseci.

"Krenuli smo u trening i obavili prozivku na kojoj smo imali 33 igrača. Od njih Laszlo Kleinheisler i Adrian Leon Barišić se oporavljaju od ozljeda. Svi igrači su imali plan i program rada za zadnjih osam dana, odradili su šest, sedam treninga. Došli su u dobrom stanju, s dobrom kilažom, svi nasmijani i lijepo ih je vidjeti takve na prvom treningu", rekao je Nenad Bjelica.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Novinari su Bjelicu pitali i je li u klubu poboljšana situacija i hoće li Osijek imati probleme kao krajem prošle sezone.

"Radi se na tome. Ne trebam ja o tome pričati. Ja sam odgovoran za sportski dio. Razočaran sam da ste to primijetili dva mjeseca prije kraja sezone, a ja o tome pričam godinu dana. Vi ste medijski to shvatili na kraju sezone. No tako je cijelo vrijeme. Nisam odgovorna osoba. Volio bih kada se ne bi mene sve pitalo, već da to odgovori netko iz kluba. A ne da sam ja isturen ispred kluba. Nemam problem komentirati i diskutirati što je sportski dio kluba, za to sam odgovoran. Volio bih da u ime kluba netko istupi i odgovori na druga pitanja", poručio je Bjelica.

Iduće pitanje novinara bilo je ima li NK Osijek upravu. "Ima", odgovorio je Bjelica, nakon čega su ga pitali je li mu glava čista nakon kraja prošle sezone. "Dobro sam, odmorio sam se. Drago mi je vidjeti nasmijane igrače, to me puni energijom. Do zadnjeg dana u Osijeku dat ću sve za ovaj klub. Osim što mi je klub posao, on mi je i velika emocija. Ne samo zadnja dva mjeseca, već više od godinu dana želim tu emociju vidjeti od svih", poručio je.

"Kao u bračnom odnosu, ako dajete emocije, a ne dobivate ih natrag, to puca. Volio bih da tu emociju imamo svi i da se borimo maksimalno za klub. Pokušao sam to dočarati na svoj način, da pokažem koliko mi je stalo.

NK Osijek - NK Lokomotiva 1:0
hnl ludilo Poznat HNL raspored, završnica prvog kruga Osijeku nosi pravi pakao

Sad ste iz dva-tri mjeseca vidjeli što se pisalo i da ništa od toga nije bilo istina. U vezi mene i zašto je Bjelica nešto napravio. Sve sam rekao i napravio za boljitak Osijeka. Jednom, kad ne budem u Osijeku, volio bih da klub bude kako bih ja želio", nastavio je.

"Spreman sam za rad, kao i igrači. Dok sam u Osijeku, davat ću maksimum. Klub to zaslužuje. Poštovat ću ga do kraja", naglasio je.

"Kratkoročno je samo Osijek u mojoj glavi. Svašta se može dogoditi, ali sada sam fokusiran na klub koji me plaća. Drago mi je što sam ovdje. Želim da ovaj klub bude bolji onda kada ću ga napustiti."

Odgovorio je na pitanje je li razgovarao s predsjednikom kluba.

"Nemam problem s njim. Pričali smo prije odmora, uglavnom oko igrača. Sinoć smo se čuli, poželio mi je dobre pripreme. Fokusiran sam na momčad. Vidjeli ste koliko manjak energije utječe na momčad. Stvarno sam bio umoran. Želim biti fokusiran na sportski dio. Ostalo me ne zanima, neću odgovarati na takva pitanja", izjavio je.

Početak priprema NK Osijek Fotogalerija

Strateg Bijelo-plavih na pozivci je je na raspolaganju 33 igrača.

"Budući da imamo veliki broj igrača dovodit ćemo igrače samo ukoliko ode netko od stožernih igrača poput Ivušića, Miereza, Belje, Kleinheislera, Žapera… Oko njih ima dosta upita i ukoliko netko od njih ode onda ćemo se pojačavati. Dečki koji imam su u ove dvije godine pokazali da se mogu potući sa svakime u HNL-u i da za ove ciljeve, a oni su plasman u Europu i boriti se za nešto više od toga, imamo sasvim dobru momčad jer smo se na zimu dobro pojačali sa šest igrača i stvorili momčad koju možemo pripremati za prvenstvo i kvalifikacije za Konferencijsku ligu. Skoro na svakoj poziciji imamo tri igrača i time možemo biti zadovoljni."

Konferencijska liga, odnosno pokušaj proboja do grupne faze iste, bit će prvi cilj Bijelo-plavih.

"Normalno je da želimo grupnu fazu Konferencijske lige, ali realni smo pa vidimo koji nam je koeficijent, potencijalni suparnici su nam TOP klubovi. Trebat će imati malo sreće u ždrijebu i to već u drugom pretkolu, puno toga ovisi koga ćemo dobiti, ali maksimalno ćemo se pripremiti. U srijedu je ždrijeb, idemo proći prvog suparnika pa vidjeti do kuda možemo. Ne želim prodavati maglu navijačima i pričati priče koje nisu realne, ali naravno da nam je želja jesen u Europi. Bit će zahtjevno, ali radit ćemo na tome da budemo spremni za drugo pretkolo".

Novinaru su ga pitali i za planove i Diona Drena Belju.

"Ne bih pričao o klubovima koji se interesiraju za njega. Lista bi bila jako duga. Za Diona je bilo konkretnih ponuda. Zasad smo ih odbili. Računam da će ostati. Dođe li nemoralna ponuda koju mi želimo, onda ćemo sjesti s njim. Njega i njegovog oca se pita. Drago mi je da je s nama, odbio je produljeni godišnji i pridružio se ekipi, iako je bio s U-21 reprezentacijom. Želi se pokazati, ima puno upita, vidjet ćemo kakvo će tržište biti", rekao je.

Kako će se Beljo uklopiti u Bjeličinu momčad, pitali su ga. "Sretni smo kako se razvio u Istri. Posudba je bila pun pogodak za nas i njega. S 19 godina je zabio 19 golova u prvenstvu i kupu te imao asistencije. Zato smo ga tamo posudili.

Ne razviju se svi tako. Pokazao je da se na njega mora računati, možda mu i podrediti igru. Za dobrog igrača uvijek ima mjesta. Ako ćemo mu morati podrediti igru, napravit ćemo. Ali on se može uklopiti u svaki sustav."


Izdvojeno

Reci što misliš!