Sport / Nogomet

mladi perspektivni napadač

Dion Drena Beljo - zvijezda prijelaznog roka ili zvijezda Bijelo-plavih u sljedećoj sezoni?

Dion Drena Beljo - zvijezda prijelaznog roka ili zvijezda Bijelo-plavih u sljedećoj sezoni?
Dubravka Petrić/PIXSELL

S 15 postignutih pogodaka bio je treći strijelac HNL-a u protekloj sezoni i zabio je više golova od svih Osijekovih napadača zajedno

20-godišnji osječki nogometaš, koji je proteklu sezonu proveo na posudbi u Istri, ne prestaje puniti medijske stupce. Bez konkurencije je bio najbolji mladi igrač protekle sezone, a gotovo svaki dan se u javnosti  pojavi informacija kako je neki europski velikan zainteresiran za njega.

Zainteresiranost su pokazali švicarski Basel, belgijski Anderlecht, njemački Stuttgart i engleski West Ham. No Osijek Belju cijeni na čak 10 milijuna eura i vjerojatno ga ne bi dao ispod 7 milijuna plus bonusi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Beljo je u Osijek stigao iz redova Cibalije gdje je debitirao već sa 16 godina. Nakon odličnih nastupa za B ekipu, u prvoj ekipi je dobivao  šansu većinom samo zadnjih 15-ak minuta pa je poslan na posudbu u Istru gdje je pokazao svoj puni potencijal.

S 15 postignutih pogodaka bio je treći strijelac HNL-a, a u europskim okvirima to ga također svrstava visoko. Naime,  među igračima koji još nisu napunili 21 godinu, Beljo je odmah iza Karima Adeyemija koji je zabio 19 pogodaka za Salzburg. Iza Belje su ostali Kalimuendo iz Lensa s 12 pogodaka i Saka iz Arsenala s 11.

Beljo je na posudbi u Istri prošle sezone zabio golova više nego svi Osijekovi napadači zajedno!

beljo
rtl intervju s velikim bijelo-plavim talentom Dion Drena Beljo: ''Hrvatski Ibrahimović? Moram ja još puno raditi, daleko sam ja od njega''

Hoće li se za Belju naći mjesta u prvoj momčadi Bijelo-plavih sljedeće sezone ili doći neka nemoralna ponuda, vidjet ćemo vrlo brzo. Kako god, pred ovim mladim Vinkovčaninom blistava je nogometna budućnost.

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!