Sport / Nogomet

važna pobjeda

Uz ritam Kohorte Osijek svladao Torcidu

Uz ritam Kohorte Osijek svladao Torcidu

U dvoboju mini ligi za put u najviši rang hrvatskog futsala, Osijek je bio bolji u sjajnoj utakmici

FC Osijek ugostio je MNK Torcidu u iznimno bitnoj utakmici petog kola kvalifikacija za popunu 1. HMNL. Za obje ekipe ovaj okršaj na Zrinjevcu je bio iznimno važan, pogotovo Bijelo-plavima jer su im Šibenčani puhali za vratom, a pobjedom nad Goricom i bodovno prestigli. Međutim, najbolji slavonski futsal klub je odigrao sjajnu utakmicu, uzeo tri boda (6:2) i prvo mjesto na ljestvici mini lige!

Na početku svakako treba pohvaliti navijačku skupinu Kohortu koja je svojim navijanjem čitavo vrijeme održavala atmosferu i podržavala osječke ljubimce. Odmah se vidjelo da će to biti jedna tvrda utakmica, ipak, Osijek je bolje otvorio prvih 15 minuta te imao nekoliko izrazitih prilika preko Pandurevića i Damjanovića. Nažalost, lopta nije htjela u gol vratara Kulušića. S druge strane, domaći vratar Rončević je ukrotio nekoliko neugodnih udaraca, najopasniji je bio Palada pogodivši stativu. Zaprijetio je i Jelavić ali nije bio precizan s nekoliko metara iskosa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ostatak poluvremena je protekao u dominaciji domaće ekipe, Torcidi je remi apsolutno bolje odgovarao. Osijek je svim snagama nastojao doći do pogotka, naposlijetku im je to uspjelo na ulasku u zadnju minutu prvoga dijela. Sjajni Josip Šalaj je silovito opalio ljevicom iz slobodnog udaraca i matirao Kulušića. S tim se rezultatom otišlo na odmor.

Nastavak drugog poluvremena pripao je Osijeku, Nebojša Popović je u 23. minuti izvrsno pogodio za 2:0 i izazvao oduševljenje na tribinama kultnog Zrinjevca. Još veću eksploziju smo mogli vidjeti par minuta kasnije, Gelo je sjajno prošao i asistirao za neuhvatljivog “brazilskog vihora” Vitora Limu koji sprema loptu u mrežu za 3:0. Potpuni raspad sistema Torcide dogodio se u 26. minuti kada Damjanović povisuje na 4:0. Od tada su gosti iz Splita uveli igrača-vratara i uspjeli smanjiti na 4:1 preko Joška Jelavića.

Torcida se još malo primaknula Osijeku zgoditkom Denisa Kuzmanića, ali sve nedoumice su riješene četiri minute prije kraja, Domagoj Damjanović je zabio drugi gol za 5:2. Konačnih 6:2 postavio je jedan od najiskusnijih igrača momčadi, Goran Dakić. Ovo je zasigurno velika pobjeda za Osijek koja im je otvorila vrata povratka u Prvu ligu. U zadnjem kolu idu na vruće gostovanje kod Šibenika 1983, dovoljan će biti i neriješeni rezultat.

Osijek trenutno ima 10 bodova i zauzima prvu poziciju, Torcida je druga s devet bodova dok Šibenik ima osam bodova, Gorica je ostala na jedan bod.


Izdvojeno

Reci što misliš!