Sport / Nogomet

želja je pobjeda

U posljednjoj utakmici sezone Osijek traži pobjedu protiv Gorice koja mu je ove sezone bila crna mačka

U posljednjoj utakmici sezone Osijek traži pobjedu protiv Gorice koja mu je ove sezone bila crna mačka
Luka Stanzl/PIXSELL

Imamo kadar od 20 igrača s kojima idemo u Veliku Goricu odigrati dobru utakmicu i osvojiti tri boda, rekao je Bjelica

Pred Bijelo-plavima je zadnja utakmica sezone, gostovanje kod Gorice posljednji je prvenstveni ispit za momčad Nenada Bjelice poslije kojeg će kapetan Mile Škorić i društvo na zasluženu stanku do 13. lipnja. Iako se Osijek ne može pomaknuti s treće pozicije na prvenstvenoj ljestvici cilj je završiti sezonu – pobjedom!

"Ovaj tjedan smo dosta dobro trenirali. Na početku tjedna smo bili skoro kompletni, a onda su polako neki igrači otpadali zbog raznih ozljeda. Od momčadi koja je nastupila na zadnjoj utakmici neće biti Jurčevića i Bralića zbog kartona, Žaper je osjetio zatezanje lože, Petković je iskrenuo zglob, Jugović nije morao na operaciju nosa ali ne smije još udarati loptu glavom… Imamo kadar od 20 igrača s kojima idemo u Veliku Goricu odigrati dobru utakmicu i osvojiti tri boda", rekao je Nenad Bjelica.

Svi žele pobjedu

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sezona je u samoj završnici, ali strateg Bijelo-plavih naglašava da glave igrača nisu još na odmoru.

"Kroz trening se ne može primijetiti da je kraj sezone. Svi dobro rade, dobro treniraju, ne može se osjetiti da je kraj sezone. Svi se zalažu, svi žele ovu zadnju utakmicu istrčati u početnoj postavi. Oni koji istrče odigrat će angažirano isto kao što smo odigrali zadnju utakmicu protiv Lokomotive. Želimo završiti sezonu pobjedom, osjećaj bude bolji i sve ćemo poduzeti da to ostvarimo", dodao je Bjelica koji je dometnuo kako se već zna datum početka priprema kao i protivnici na samim pripremama i kako radi sve kao da će u Osijeku ostati narednih pet godina.

Bjelica je za razliku od nekih prethodnih konferencija za medije govorio znatno pomirljivijim tonom prema Upravi kluba, a za nadati se je kako će se njegova sudbina raspetljati vrlo brzo jer pripreme za novu sezonu već počinju slaganjem igračke križaljke u kojoj će zasigurno biti brojne promjene.

Toplak daje energiju

U Gradskom vrtu izuzetno cijene Goricu i trenera Samira Toplaka.

"Gorica je momčad koja protiv Osijeka igra dobro i u Gradskom vrtu i u Velikoj Gorici. Ovdje su to bile utakmice u kojima smo dominirali, mislim da smo zaslužili pobjede i kada bi igrali neodlučeno. Dobra su momčad s odličnim trenerom koji je napravio pomak gdjegod je došao. Vidi se energija koju daje momčad. Teže nogometu, imaju kvalitetne igrače, spoj su iskustva i mladosti, nezgodni su kada imaju dobar dan. Na zadnjim utakmicama je tamo bilo teško, ali vjerujem u momčad, vjerujem u pobjedu…Suprotstavit ćemo im najbolju moguću momčad da osvojimo tri boda", zaključio je Bjelica koji još nije ostvario pobjedu protiv Gorice od kad je u Osijeku.

Priliku u Velikoj Gorici ponovo će dobiti Kristian Fućak.

"Neće me pogodak, bio sam u dobrim prilikama ali uvijek malo nedostaje. Dobro radim i dobro treniram pa znam da će pogodak doći. Naravno da bih volio da to bude protiv Gorice", rekao je ofenzivac Bijelo-plavih.

Osijek pun pogodak

Fućak je ove sezone igrao i u vrhu napada, ali i na krilu.

"Dobro se osjećam na obje pozicije i mogu igrati ovisno o zahtjevima trenera. Ovisno o suparnicima i zahtjevima uz pojedinu utakmicu mogu igrati gdje treba. Dolazak u Osijek mi je puno pomogao što se tiče kretnji, igračkog znanja i spremnosti. Mislim da napredujem sa svakim treningom, sa svakom utakmicom i da mogu još toga pružiti", zaključio je Fućak koji će na stadionu u Velikoj Gorici istrčati danas od 17 sati.


Izdvojeno

Reci što misliš!