Sport / Nogomet

jedina kalkulacija pobjeda

Dan istine za Osijek! Gostovanje kod Dinama za povratak u borbu za titulu

Dan istine za Osijek! Gostovanje kod Dinama za povratak u borbu za titulu
PIXSELL

Razgovarali smo s igračima, nema nikakve kalkulacije osim pobjede do koje možemo doći na ovaj ili onaj način, rekao je Nenad Bjelica

Bijelo-plavi u nedjelju kod Dinama na Maksimiru (20 sati) u 34. kolu HT Prve lige tražit će vrijedne bodove u utrci za titulom. Bez Vedrana Jugovića, Marka Malenice i Marina Leovca, ali s puno želje za dokazivanjem nakon dva slabija nastupa.

"Dobro smo radili ovaj tjedan, dobra je atmosfera na treninzima i spremni dočekujemo ovaj derbi, rekao je Nenad Bjelica koji je dao naslutiti da bi se na Maksimiru u kadar mogao vratiti Mile Škorić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Škorić nije još 100 posto spreman, osjeti određenu bol, a ako bude mogao stisnuti zube i nastupiti vidjet ćemo hoćemo li se odlučiti za njega. Imamo trening u subotu, aktivaciju u nedjelju pa ćemo odlučiti. Mile ima veliku želju, dobro je radio ovaj tjedan, puno mu je bolje stanje ozljede nego što je bilo tjedan ranije i mislim da postoje šanse da nastupi", rekao je u najavi utakmice Nenad Bjelica.

Teren mjerilo

Za pobjedu na gostovanju kakvo je Maksimir nogometašima Osijeka trebat će kvalitetna partija u svim fazama igre, a da su to sposobni ostvariti pokazala su posljednja dva sraza s Modrima.

"Vjerujem da smo spremni iako će to pokazati teren. Lako je pričati, teren daje odgovore. Razgovarali smo s igračima, nema nikakve kalkulacije osim pobjede do koje možemo doći na ovaj ili onaj način. Vidjet ćemo hoćemo li uspjeti u tome, ali idemo u Zagreb po tri boda, a onda ćemo vidjeti sa čime ćemo se vratiti", dodaje Bjelica.

Spremni za utakmicu

U Gradskom vrtu su skautirali Modre koje će u četvrtom ovosezonskom ogledu voditi treći trener.

"Vidjeli smo u dvije utakmice kako je Dinamo nastupao pod novim trenerom, u kojem sustavu i s kojim igračima. Pokušat ćemo se dobro pripremiti za utakmicu, ali tih 90 ili 95 minuta će dati odgovor kako smo se pripremali i što smo odigrali. Vjerujem da ćemo biti spremni za utakmicu", zaključuje Bjelica.

Svi žele titulu

Razmišljanja svlačionice prenio je desni branič Karlo Bartolec.

"Svi se borimo, svi želimo biti prvaci, to smo i pokazali kroz sezonu što pokazuje činjenica da se dugo u HNL-u nije dogodilo da se tri kola prije kraja ne zna tko će biti prvak. Sve je otvoreno, napadat ćemo tri boda kako bismo do samog kraja ostali u utrci", rekao je Bartolec.

Vjerujemo u ono što radimo

Rezultatska prilika koja se otvara Bijelo-plavima razlog je i za optimizam među prvotimcima Osijeka.

"Sve je pozitivno, na treningu i van terena, svi zajedno se družimo, vjerujemo u ono što radimo. Borili smo se 33 kola da dođemo do ovoga, pobjedom na Maksimiru smo unutra, sve je na nama. Imali smo dva lošija rezultata protiv Rijeke i Istre 1961, ali cijelu sezonu smo radili naporno i vratilo nam se kroz to što je Dinamo kiksao, opet nam se pružila prilika da budemo u vrhu", dodaje Bartolec.

Nakon današnjeg dana puno toga u HNL bit će poznato jer uoči susreta Dinama i Osijeka svoj dvoboj u Rijeci igraju domaćin i Hajduk.


Izdvojeno

Reci što misliš!