Sport / Nogomet

zakuhtali se radovi

Novosti s Pampasa: Povećan kapacitet stadiona, svi radovi bit će završeni do kraja godine?

Novosti s Pampasa: Povećan kapacitet stadiona, svi radovi bit će završeni do kraja godine?
D.M./SiB.hr

Gradilište je trenutno pod okriljem glavnog izvođača radova, Strabaga, 30 tvrtki i više od 200 radnika

Nakon dugo vremena napokon su u javnost izašle neke nove informacije vezane uz najveće gradilište u Slavoniji i Baranji, ono na Pampasu gdje se gradi novi stadion i kamp Nogometnog kluba Osijek.

Sportske novosti objavile su jučer razgovor s Hrvojem Sučićem, glavnim inženjerom na gradilištu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Trenutno su najintezivniji radovi na vanjskim parkiralištima kojih će biti 890, na olopčnjaku trga iza istočne tribine, kao i pomoćnim terenima.

95 posto radova armiranobetonske konstrukcije je završeno, a za dva, tri tjedna očekuje se završetak zadnja četiri reda jugozapadne tribine, čime će biti gotovi grubi radovi kompletne konstrukcije stadion.

Gradilište je trenutno pod okriljem glavnog izvođača radova, Strabaga, 30 tvrtki i više od 200 radnika.

Pararelno se radi i na stolicama, a izrađuju se i dva video zida koji će biti  površine devet puta pet metara i postavljeni na postavljeni na jugoistočnoj i sjeverozapadnoj tribini.

Sučić je za Sportske rekao kako je prvotni projekt malo izmjenjen, što se prije svega odnosi na zapadnu tribinu s koje su iz projekta izbačeni nepotrebni sadržaji poput jacuzzija i sauna za VIP goste.

"Izmjenama projekta pametno je optimizirana zapadna tribina, gdje su ubačeni smještajni kapaciteti za igrače. Ta je tribina vraćena prvotnoj svrsi, a to je nogomet. Povećan je i kapacitet. Bit će 13.005 mjesta", otrkio je Sučić i za kraj otkrio da bi svi radovi na novom stadionu trebali biti gotovi do kraja ove godine.


Izdvojeno

Reci što misliš!