Sport / Nogomet

očekuje promjene

Bjelica o Dinamu i upravi Osijeka: "Došao sam u Osijek odraditi posao, na vlasnicima je da vide što i kako"

Bjelica o Dinamu i upravi Osijeka:
Milan Sabić/PIXSELL

Na konferenciji za medije najzanimljivije teme bile su one o samom Bjelici te upravljačkim strukturama kluba

Nenad Bjelica na klupu Osijeka stigao je pomalo iznenađujuće nakon što je napustio klupu Dinama. 

S približavanjem sezone kraju u kojoj je Dinamo lutao s izborima trenera, a Osijek se mučio s unutarnjim problemima, Bjelica je postao meta komentiranja i špekulacija pa tako i one kako je kandidat za klupu Dinama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Nije trenutak da o tome pričam, ne reagiram na medijske špekulacije. Ja sam već čuo po pričama po gradu da sam potpisao predugovor s nekim klubom. Ne znam ni s kojim... Netko tko radi ovoliko koliko ja u Osijeku, ne razmišlja o odlasku. Ja ne razmišljam o odlasku u neki drugi klub. To će vrijeme pokazati. Došao sam u Osijek odraditi posao, najmanje tri godine, ali iznenađenja su uvijek moguća," rekao je Bjelica.

Trenutno zanimljivija priča za navijače Osijeka ona je o Bjelicinim komentarima vezanima uz upravljanje klubom s čime on nikako nije zadovoljan. U nekoliko je on navrata istaknuo kako unutarnje strukture kluba nisu dovoljno efikasne i kako je u jednu ruku ostao sam na vjetrometini i kako ne dišu svi u klubu za Osijek. Iako nije glasno izrekao imena, poprilično je jasno kako se radi o riječkoj struji u klubu na čelu s direktorom kluba Vladom Čoharom koji se rijetko pojavljuje u javnosti.

"Na neki način sam pokazao nezadovoljstvo. Odgovorno sam preuzeo glavnu ulogu u sportskom dijelu vođenja kluba. Naravno da ja nisam zadužen za rađenje logistike kluba. I vlasnicima i predsjedniku kluba sam iskazao mišljenje o svemu tome", rekao je Bjelica.

Svoja mišljenja tako je prenio Ferencu Sakalju koji je glavna spona prema vlasnicima, ali nije dovoljno prisutan u klubu kako bi bio upućen u one svakodnevne probleme s kojima se klub susreće.

"Na vlasnicima je da vide što i kako dalje te na koji način mi kao klub možemo biti klub u pravom smislu riječi. Klub nisu samo trener, igrači i navijači nego i strukture kluba koje bi po meni mogle biti puno bolje i jače u ovoj borbi koju imamo sa znatno jačim protivnikom od sebe u svakom smislu", ističe Bjelica koji očito smatra kako mu nedostaju dodatna oružja u borbi za titulu.

Ono što je ključno, Bjelica, kako i sam kaže, očekuje reakciju odgovornih ljudi.

"Mi i u nekom idealnom sustavu imamo manjak 40-45 milijuna u budžetu. Morali bismo biti perfektni i živjeti svi kao jedan za ovaj klub te biti odgovorni u svom radu da bismo se mogli pohrvati s moćnijima od nas. Ja stvarno nemam toliko energije, ulažem jako puno energije u ekipu i osim toga oko škole, kao i još nekih stvari. Ima tu jako puno posla, neke stvari iz ovog drugog dijela mi oduzimaju energiju i nisam očekivao da će to baš tako biti.

U utorak sam obavio razgovor s predsjednikom. Očekujem poboljšanje jer je to interes NK Osijeka i vlasnika koji tu ulažu velike novce. Njima je u interesu da klub bude posložen kako jedan klub mora biti posložen. Na njima je da se odluče što žele. Vidjet ćemo hoće li biti pomaka po tom pitanju", zaključio je ovu temu Bjelica.

Sezona se bliži kraju i već sad važno je početi pripreme za novu sezonu koja će brzo stići i Osijek si ne smije dopustiti vjetrometinu bilo na trenerskom bilo na upravljačkom planu.

Još ranije kad je Bjelica dolazio u klub, spominjala su se određena imena koja su trebala stići u paketu no tad je isto bilo stopirano. Hoće li sad doći do promjene, ostaje za vidjeti.


Izdvojeno

Reci što misliš!