Sport / Nogomet

slaviti prije derbija

Protiv Istre biti bolji i nastaviti borbu za titulu

Protiv Istre biti bolji i nastaviti borbu za titulu
Srecko Niketic/PIXSELL

Mogu biti zadovoljan s ovim tjednom, ali mjesto i vrijeme za pokazati dobru formu je nedjelja i nadam se da ćemo protiv Istre biti puno bolji, rekao je Bjelica

Pobjeda u sudaru s Istrom 1961 bila bi najbolji lijek za ožiljke koje je ostavilo gostovanje kod Rijeke. I u kontekstu utrke za titulom, i u kontekstu aktualnog trenutka želja je na svoj konto staviti nova tri boda. Zadatak ponovo neće biti lagan, Nenad Bjelica priprema momčad u kojoj neće biti Mile Škorića, Marka Malenice, Vedrana Jugovića i Ivana Fiolića.

"Jugović je tek odradio prvi trening, a jedan trening ovaj tjedan je propustio i Mihret Topčagić zbog lagane temperature. Od utorka radimo na utakmici, dobro smo trenirali, a nakon analize koju smo napravili mogu reći da je momčad bila posvećena i angažirana. Mogu biti zadovoljan s ovim tjednom, ali mjesto i vrijeme za pokazati dobru formu je nedjelja i nadam se da ćemo protiv Istre biti puno bolji nego što smo bili protiv Rijeke od koje smo apsolutno zasluženo poraženi", rekao je Nenad Bjelica i poslao jasnu poruku svojim igračima.

Bez reakcije

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od njih, dakako, očekuje reakciju nakon poraza u Rijeci, ali ista ove sezone nikada nije izostajala.

"Vidio sam veliku ozbiljnost u radu, puno veću angažiranost nego prošlog tjedna kada smo bili u laganoj zoni komfora. Trener snosi svoj dio odgovornosti što to nije prepoznao i kada sam analizirao utakmicu mislim da je to bio razlog što smo nakon prvog gola izgledali tako kako smo izgledali. Ulazak u utakmicu nije bio loš, ali bili smo bez ikakve reakcije na gol. Ovdje nismo bili sposobni reagirati na pravi način, cijeli prošli tjedan nije bio kakav bi trebao biti i kakav se očekuje, preuzimam svoj dio odgovornosti što to nisam prepoznao i krenuo u utakmicu s nekim igračima koji su bili puno bolji u treningu od onih koji su igrali. To je moja odgovornost i apsolutno je prihvaćam", preuzeo je odgovornost Bjelica.

Neopterećeni su opasni

Osvrnuo se strateg Bijelo-plavih i na Istru 1961 koja će sigurno biti motivirana odigrati kvalitetnu utakmicu.

"Pobijedili smo zadnje dvije utakmice protiv Istre 1961. Momčad su koja može igrati neopterećeno, mladi su poletni i kvalitetni, teže igri od golmana… Vidjet ćemo hoćemo li im uspjeti parirati, vjerujem da hoćemo, ali vidjeli ste i Rijeku koja je izgubila izglede boriti se za prvaka kako je igrala neopterećeno i kako je igrala kada nema što za izgubiti. Opasni su to suparnici, imaju kvalitetu, a Istra je jedna od momčadi koja nas je ove sezone uspjela pobijediti. Maksimalno smo fokusirani na utakmicu i nadam se da ćemo u utakmici pokazati sve ono što možemo i znamo", zaključio je trener.

Ne mirimo se

Dojmove svlačionice prenio je Kristijan Lovrić koji je u najavi utakmice zauzeo kapetanski gard.

"Mi ne bismo bili ni profesionalci, ni sportaši da smo se pomirili s bilo čime. Mi smo svjesni da smo s igračke strane odradili jako lošu utakmicu, ali niti jedne sekunde se ne mirimo s time da smo izgubili borbu za vrh. Dat ćemo sve od sebe, dišemo kao jedan, razgovarali smo međusobno o nekim stvarima i borit ćemo se do zadnjeg dana za vrh", rekao je Lovrić.

Nedjelja prilika

Ofenzivac Bijelo-plavih nije želio tražiti alibije već je gledao isključivo na stvari u kojima on i suigrači mogu biti bolji.

"Htjeli ili ne naravno da neke stvari utječu, ali kako je šef rekao mi smo tu morali pokazati dodatnu motivaciju i dodatnu agresivnost. Ne bih se vadio na sporne odluke, mi se moramo izdignuti iznad toga jer smo i kao klub i kao momčad dovoljno kvalitetni, a to nismo napravili. Ja se ne bih osvrtao ni na sudačke greške ako ih je bilo, mi radimo i treniramo da bismo se sami mogli izdići iznad tih problema što u Rijeci nije bio slučaj. U Rijeci nismo reagirali kako smo trebali, kako smo to očekivali, ali već je nedjelja prilika da to popravimo zbog cijelog Grada i svih ljudi koji su nas došli podržati, nadam se da će tako biti i u nedjelju", poručio je Lovrić.


Izdvojeno

Reci što misliš!