Sport / Nogomet

sudački ekspert

Strahonja: "Osijek nije oštećen, Dinamo je"

Strahonja:
Screenshot/HRT

"Sudac je bio vrlo dobro postavljen i procijenio je da to nije kažnjivo. Nije bilo gaženja i treba pohvaliti i suca i VAR sobu", komentira je Strahonja start na Kleinheislera u 56. minuti

Sudački ekspert Mario Strahonja komentirao je u HRT-ovoj emisiji Stadion sudačke odluke u prošlom kolu Prve HNL.

"Mario Zebec sudio je vrlo dobro gledamo li ključne situacije koje je procijenio na osnovu prve impresije", rekao je Strahonja komentirajući suđenje na utakmici Rijeke i Osijeka (3-1).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U 17. minuti sviran je kazneni udarac za Rijeku, u čemu, smatra Strahonja, ništa nije sporno.

"Igrač Osijeka svjesno je išao rukom na loptu. Instinktivna reakcija koji možda i nije to svjesno napravio, ali je napravio", objasnio je Strahonja.

 

Potvrdio je da je gol Drmića u 43. minuti opravdano poništen zbog zaleđa, dok za njega nije bilo elemenata za kazneni udarac Osijeku nakon starta za Kleinheisleru u 56. minuti.

"Sudac je bio vrlo dobro postavljen i procijenio je da to nije kažnjivo. Nije bilo gaženja i treba pohvaliti i suca i VAR sobu. Sad, je li to bilo za žuti karton igraču Osijeka, granično je", rekao je Strahonja potvrdivši i da je drugi gol Drmića opravdano poništen u 76. minuti.

"Izvrsna reakcija VAR sobe, pomoćni sudac nije bio najspremniji, pozicija mu je bila vrlo loša, a lopta je bila, dojma smo, minimalno u pokretu."

Strahonja se osvrnuo i na utakmicu Gorice i Dinama, koju je Dinamo pobijedio 1:0, no i oštećen je za kazneni udarac u 79. minuti.

"Dinamu je trebao biti suđen kazneni udarac. Jovičić je povukao Lauritsena. Glavni sudac je to morao vidjeti. Ako nije vidio, trebao je konzultirati VAR. Glavni sudac napravio je veliku pogrešku", rekao je Strahonja.


Izdvojeno

Reci što misliš!