Sport / Nogomet

težak poraz

Rijeka s tri gola uništila Osijek i poljuljala nade u titulu

Rijeka s tri gola uništila Osijek i poljuljala nade u titulu
Nel Pavletic/PIXSELL

Osijek nije odigrao dobru utakmicu i Rijeka je zasluženo slavila u derbiju

Nino Bule, pomoćni trener Osijeka u uvodu utakmice rekao je kako je sve u njihovim rukama s pet pobjeda do kraja, ali se njegova ekipa posliznula već na prvoj stepenici u Rijeci.

Susret je počeo obostrano otvoreno i u prvih deset minuta vidjeli smo po dvije velike prigode na obje strane. Mierez i Kleinhesler dobro su pucali, ali su igrači Rijeke očistili s crte velike prigode. Nakon toga nažalost Rijeka je zagospodarila terenom i kad je Cheberko rukom (ramenom?!) primirio jednu loptu, Zebec je rekli bismo potpuno očekivano pokazao na najstrožu kaznu. Potvrdio je to i veliki prijatelj Osijeka u VAR sobi, sudac Pajač. Murić je kaznu pretvorio u zgoditak, a Osijek se raspao u nastavku prvog dijela. Zanimljivo, slično zaustavljanje rukom u Osijeku u susretu istih suparnika, to nije bilo za najstrožu kaznu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Rijeka je povećala svoje vodstvo do kraja prvog dijela golomVukčevića koji je snažno probio Ivušića. U tom prvom dijelu domaćini su imali i još dvije vratnice pa su na odmor otišli potpuno zadovoljni.

Bjelica je na početku drugog dijela napravio promjenu formacije, ali se sve raspalo kad je Drmić odmah na početku povećao vodstvo na 3:0. 

Pokušao je s dodatne tri izmjene strateg Osijeka, a ubrzo nakon toga Mance je udarcem iz daljine smanjio na 3:1 no to je bilo sve u današnje susretu. Mogao je i morao Osijek do najstrože kazne, ali je već ranije spomenuti dvojac procjenio kako čisto gaženje Kleinheislera nije za kazneni udarac. Iznimno dvojbena odluka.

Do kraja susreta sve se nekako razvodnilo i iskuhani Osijek nije uspio ozbiljnije zaprijetiti danas sjajnoj Rijeci.

Ostaje nada kako će se i Dinamo i Hajduk oskliznuti u nekom od susreta, ali s današnjom igrom nada u titulu je vrlo tanka.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!