Sport / Nogomet

slijedi torcida

U prvom kolu kvalifikacija Osijek u futsalu razbio Epic Broza

U prvom kolu kvalifikacija Osijek u futsalu razbio Epic Broza
Futsalos.hr

Osijek je sigurno došao do visoke pobjede u prvom kolu kvalifikacija

Igrači Futsal kluba Osijek odigrali su prvu utakmicu kvalifikacija za 1. HMNL protiv momčadi Futsal Gorice Epic Brozo. Osijek je kao domaćin u SD Zrinjevac ugostio Goričane i uvjerljivo pobijedio (8:4), uvodna tri boda su uvijek vrlo bitna.

Bijelo-plavi su poveli već u trećoj minuti preko Dražena Čavara, kapetan je iz slobodnog udarca s osam-devet metara precizno pogodio mrežu vratara gostiju Ježića. Prednost je udvostručena na 2:0 u petoj minuti golom Domagoja Damjanovića nakon sjajne asistencije Šimašeka sa svoje polovice. Damjanović je lako svladao istrčalog Pavla Ježića.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dvanaesta minuta donijela je novo uzbuđenje, Vitor Lima je silovitim udarcem zatresao gredu, dok je nekoliko trenutaka ranije Osijekov čuvar mreže Rončević odlično obranio udarac Petrovića. Minutu kasnije nije bilo spasa za Goricu, sjajni pivot Popović se sjajno snašao u gostujućem kaznenom udarcu i zabio za visokih 3:0. Do kraja poluvremena Gorica je uspjela smanjiti zaostatak zgoditkom Renata Rumbaka (3:1), ali to nije pokvarilo dojam sjajnog poluvremena Voldinove momčadi.

Nastavak je ponudio sličnu priču kao iz prvoga dijela, u prvom napadu Andrej Pandurević poentirao je za 4:1 i povratak na tri gola prednosti za domaćina. Osijek je nastavio razbijati Goricu, Vitor Lima se upisao u listu strijelaca (5:1). Inače, brazilskog igrača s hrvatskom adresom je tražio dubrovački Square, ali je Vitor na kraju ostao u gradu na Dravi.

Pandurević je potvrdio sjajnu formu i zabio drugi gol na ogledu, pobjegao je obrani Futsal Gorice i zabio kroz noge nemoćnog golmana za “teniskih 6:1”. Deset minuta prije kraja Gorica je sve karte bacila u napad uključujući vratara i to im se umalo isplatilo, Vardić je smanjio vodstvo Osijeka na 6:2. Iskusni Dario Šestić je u jeku napadu gostiju zabio treći gol za Goricu (6:3), dok je u idućem napadu u kontri, Šalaj promašio nemoguće…Taj promašaj se obio o glavu Osijeku jer je Željko Petrović iz šesterca vratio Goricu na vrlo mali zaostatak od 6:4 nakon igranja rukom Šimašeka.

Međutim, Šalaj se iskupio za veliki promašaj pa je dvije minute prije kraja odveo domaće na sigurnih 7:4 nakon nesporazuma u suparničkoj obrani. Konačni rezultat je postavio Dražen Čavar drugim pogotkom za 8:4 nakon lijepo odmjerenog udaraca sa svoje polovice parketa. Poslije uvodne pobjede, Osijek gostuje kod MNK Torcide u Splitu.


Izdvojeno

Reci što misliš!