Sport / Nogomet

pressica uoči utakmice

Bijelo-plavi sutra na Rujevici traže pobjedu u jurišu na prvo mjesto

Bijelo-plavi sutra na Rujevici traže pobjedu u jurišu na prvo mjesto
Nel Pavletic/PIXSELL

"Vjerujemo u sebe, u naše igrače, u ono što radimo i da tako možemo doći do nova tri boda", rekao je Bjelica

Nogometaši Osijeka utakmicom protiv Rijeke na Rujevici (subota, 20 sati) traže što bolju poziciju za završni sprint u kojem se juri najznačajniji HNL trofej. Puno prostora za kalkulacije nema, svaka iduća utakmica je najvažnija i upravo to je pristup kojeg Nenad Bjelica traži od svojih igrača.

"Stanje i atmosfera u momčadi su najbolji mogući ako izuzmemo izostanke Leovca, Jugovića, Škorića i Malenice. Svi ostali su spremni, vidjeli smo i u prethodnim utakmicama, kada su nam nedostajali neki igrači, da su svi koji su dobili priliku istu iskoristili na najbolji mogući način. Zbog toga idemo s puno optimizma da na teškom terenu kakva je Rujevica možemo doći do nova tri boda", rekao je strateg Bijelo-plavih.

Opasna momčad

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Što sprema za utakmicu na Rujevici i inače nije nešto što se otkriva javnosti, ali Bjelica je još jednom podsjetio na ono što i inače karakterizira momčad Osijeka.

"Kako do pobjede? Onako kako igramo cijelo vrijeme, tako ćemo igrati, s puno discipline u igri, s velikom agresivnosti, s velikom odgovornošću, s velikim momčadskim duhom, kvalitetom koju imamo u našoj momčadi… Bez obzira što Rijeka nije u najboljem trenutku znamo da igramo s opasnom momčadi koja ima veliku ofenzivnu kvalitetu, sjajnog trenera i uvijek dobru atmosferu na Rujevici. Vjerujemo u sebe, u naše igrače, u ono što radimo i da tako možemo doći do nova tri boda."

Odlučivali detalji

Bijelo-plavi se ne mogu pohvaliti osobitim skorom na Rujevici, ali…

"Sve utakmice koje smo igrali na Rujevici su bile prave, mislim da smo se i u svakoj pokazali u dobrom svjetlu. I prošle sezone i ove smo bili dosta dobre, to su utakmice u kojima su detalji odlučivali, a nadam se da ćemo sada ostvariti tu pobjedu koju žarko želimo."

Bez rizika sa Škorićem

Šef stožera tražit će i najbolje opcije za zadnju liniju koja je upražnjena izostancima Škorića i Leovca.

"Mile je pokušao, ali bol u zglobu je prevelika i ne bi imalo smisla riskirati. S druge strane imamo tri izuzetno kvalitetna stopera u Cheberku, Braliću i Lončaru koji su spremni za igru pa nema potrebe ići u bilo kakav rizik."

Utakmica ima težinu

Iz kuta svlačionice utakmicu je najavio Mijo Caktaš koji se vraća u momčad u pravom trenutku nakon odrađenih žutih kartona protiv Slaven Belupa.

"Ovaj tjedan smo stvarno dobro radili i pripremali se za utakmicu s Rijekom. I zadnja utakmica je dobro izgledala, ali je Rijeka za taj gol bila bolja od nas. Očekujemo kvalitetnu utakmicu, znamo da Rijeka igra dobro na svom terenu, bez obzira na dva poraza u zadnje dvije utakmice. Znamo da ta utakmica ima veliku težinu, ali mi ćemo gledati sebe pa ćemo vidjeti do kud će nas to dovesti", istaknuo je ofenzivac.

Fokusirani na sebe

Osvrnuo se Caktaš i na činjenicu da mnogi Osijeku ne daju velike izglede u toj utrci za titulom.

"Sigurno da nam to jednim dijelom odgovara, sami sebi nećemo stavljati nikakav pritisak. Fokusirani smo na sebe, u ovih pet utakmica ima još dosta bodova u igri. Prvi korak je Rijeka, dalje ćemo vidjeti što će biti", zaključio je Caktaš.


Izdvojeno

Reci što misliš!