Sport / Nogomet

jako loše

Osijekove muke s 'penalima': Od posljednjih devet realizirali su samo dva

Osijekove muke s 'penalima': Od posljednjih devet realizirali su samo dva
Davor Javorović/Pixell

Od dolaska Nenada Bjelice u klub, Osijek je imao 16 jedanaesteraca u prvenstvu. Prvih osam realizacija je bila 100%, a od drugih osam zabili su samo dva

Osijek je u nedjelju remizirao s Hajdukom u Gradskom vrtu i osvojio samo bod unatoč tome što su bili puno bolji protivnik i propustili realizirati neke dobre šanse od kojih i onu najbolju u nogometu - jedanaesterac.

Prekršaj je bio na  Lovriću kojem je sudac prvo dao drugi žuti za simuliranje, pa nakon intervencije VAR-a poništio karton i dosudio kazneni udarac za Osijek. Loptu je uzeo bivši Hajdukova Mijo Caktaš, pucao i promašio.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Lovrić je trebao pucati, ali nije se dobro u tom trenutku osjećao i prepustio je Miji. Na žalost, to nam se već drugi put događa. Protiv Dinama je bio određen Kleinheisler, pa se nije dobro osjećao i prepustio je Pilju koji nije zabio. Što da radim? To je tako. Neki me sada pitaju zašto nije Mierez pucao. Pa, nisam mu mogao dati nakon onoliko promašaja u prošloj sezoni, kao ni Kleinheisleru nakon što se protiv Dinama nije dobro osjećao. Mijo je određen kao drugi izvođač, osjećao se da je spreman, preuzeo je odgovornost, a meni je teško u tom trenutku vikati da ne puca on, nego netko drugi. Na žalost, nije ga zabio i što sad da radimo", rekao je Nenad Bjelica za Sportske novosti.

Podsjetimo i posljednja utakmica na Poljudu između ova dva suparnika završila je bez golova i uz nerealizirani jedanaesterac Bijelo-plavih (pucao je Bohar). Nažalost, nisu to jedini promašeni jedanaesterci Osijeka ove sezone.

Od dolaska Nenada Bjelice u klub, Osijek je imao 16 'penala' u prvenstvu. Prvih osam realizacija je bila 100%, a od drugih osam  zabili su samo dva. Ako dodamo i promašaje u kupu (Bočkaj protiv Belupa ove sezone), statistika je još gora. Ne zaboravimo ni Mierezov promašaj prošle sezone u četvrtfinalu kupa protiv Rijeke pri rezultatu 1:1.

Usporedbe radi, Hajduk je od posljednjih 8 jedanaesteraca zabio svih 8, Dinamo 6, a Rijeka 5.

Izvor: bijelo-plavi.com/forum


Izdvojeno

Reci što misliš!