Sport / Nogomet

u 92. godini

Preminuo Željko Huber, dugogodišnji predsjednik NK Osijek

Preminuo Željko Huber, dugogodišnji predsjednik NK Osijek
NK Osijek

Gospodin Huber bio je u dva navrata predsjednik NK Osijek, čelnik Hrvatskog nogometnog saveza kao i bivši gradonačelnik

Preminuo je jedan od nezaboravnih predsjednika Bijelo-plavih, 92-godišnji Željko Huber koji je bio vezan uz brojne generacije prvoligaša s Drave i utisnuo dubok pečat u njegovo sveopće funkcioniranje.

Rođen daleke 1930. godine u Babinoj Gredi, brzo je zavolio nogomet i počeo ga trenirati, potom i aktivno igrati, kao vratar u nekadašnjem osječkom Hajduku, zatim i Proleteru te Šparti iz Belog Manastira i Lovoru iz Nijemaca. Kao istaknuti sportski djelatnik bio je u dva navrata čelni čovjek HNS-a te šest godina predsjednik NS Slavonije i Baranje, uvažavan od svih svojih kolega.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Predsjedničku dužnost u NK Osijek obnašao je u dva mandata, prvo od 1967. do 1971., a potom u vremenu od 1974. do 1979. kada su Osječani ponovno uspjeli, nakon više od dva desetljeća, izboriti prvoligaški status. Gospodin Huber o svemu je vodio brigu, da Klub nesmetano djeluje ne samo natjecateljski, nego i u kadrovskom, financijskom i organizacijskom smislu. Zaslužan je umnogome i za projekt užurbane izgradnje stadiona u Gradskom vrtu kojega je, sa sinom i unukom (obojici je također ime Željko) kao vjerni navijač rado posjećivao i nakon što je proslavio 90. rođendan.

Za podizanje kvalitete nogometa u slavonsko-baranjskoj regiji dobio je i vrijednu nagradu nacionalnog Saveza koju je po svemu zaslužio. Bio je kratko vrijeme i gradonačelnik Osijeka (1984/85), a pamtit ćemo ga i kao uspješnog gospodarstvenika s gotovo 30 godina direktorskog staža u Vodovodu.

Iskrena sućut obitelji i prijateljima.


Izdvojeno

Reci što misliš!