Sport / Nogomet

ferro u osijek

Branič za kojeg su se zanimali Juventus i Real, a Benfica tražila 100 milijuna eura, blizu prelaska u Osijek

Branič za kojeg su se zanimali Juventus i Real, a Benfica tražila 100 milijuna eura, blizu prelaska u Osijek
Davor Javorović/PIXSELL

Francisco Reis Ferreira, poznatiji kao Ferro uskoro bi trebao postati novi član Bijelo-plavih

Puno je trener Osijeka Nenad Bjelica govorio o kapitalcima i kako ih je teško dovesti, ali je jedan veliki posao čini se uspio privesti kraju.

Kako pišu portuglaski mediji blisku klubu Benfica, u Osijek bi na posudbu mogao stići stoper Francisco Reis Ferreira, poznatiji kao Ferro. Ovaj uskoro 25-godišnjak član je Benfice koja ga je poslala na posudbu u Valenciu, ali se tamo nije naigrao pa sad želi pronaći sredinu u kojoj će se nametnuti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Poznavateljima nogometa u Hrvatskoj, Ferro je najpoznatiji po utakmici Benfice i Dinama kad je zabio lijep gol za pobjedu svoje momčadi.

Zanimljivo je kako je prije samo dvije godine za njega bila izvješena odšetna klauzula od čak 100 milijuna eura, a za njegove usluge zanimali su se i Real i Juventus.

Prema pisanjima medija, Ferro je u konkurenciji kluba iz MLS i Rusije izabrao upravo Osijek za svoju destinaciju jer bi tako bio blizu ljudima iz svog domicilnog kluba. U Osijek bi trebao stići na posudbu od godinu i pol dana, a spominje se i odštetna klauzula od 7 milijuna eura ukoliko ga Osijek odluči otkupiti u nekom trenutku.

U svakom slučaju bio bi ovo sjajan dodatak ionako najboljoj obrani lige, a bit će zanimljivo kako će Bjelica posložiti obranu ukoliko do ovog transfera na kraju i dođe.

"Razgovarali smo i čekam konačni odgovor od igrača. S Benficom je dogovoreno sve oko posudbe jer je i njima opcija s Osijekom najbolja. Vjerujem da ćemo se dogovoriti, ali gledam i druge igrače na njegovoj poziciji. Mi želimo brzo rješenje, oni također, a sve bi se moglo riješiti za dan-dva, najkasnije do nedjelje" kazao je Nenad Bjelica za Sportske novosti i najavio kako su u završnoj fazi razgovori s lijevim bočnim igračem koji bi trebao upotpuniti Bočkajevu poziciju.

Na pitanje transfera Mije Caktaša, Bjelica je samo kratko prokomentirao: "Nije nemoguće".

Puno se toga dakle kuha u NK Osijeku koji je očito odlučio ozbiljno pokušati ugroziti primat Dinama.


Izdvojeno

Reci što misliš!