Sport / Nogomet

još samo trofej

Kapetan Škorić prestigao Bakira Beširevića i postao igrač s najviše nastupa za Osijek u HNL

Kapetan Škorić prestigao Bakira Beširevića i postao igrač s najviše nastupa za Osijek u HNL
Davor Javorović/Pixsell

Svoj debitantski nastup u dresu Osijeka upisao je 22. ožujka 2008. godine protiv Zadra, a protiv Gorice na ukupnoj ljestvici nastupa u Prvoj HNL došao do 266 utakmica za Bijelo-plave i prestigao legendarnog Bakira Beširevića

Kada je tog 22. ožujka 2008. godine na stadionu Stanovi u Zadru, u 90. minuti utakmice, tada 16-godišnji Mile Škorić zamijenio Antonija Hrnčevića, baš nitko kome su Bijelo-plave boje pri srcu nije mogao zamisliti da se dogodio prvi korak nečega što će, gotovo 14 godina kasnije, rezultirati ulaskom u legendu.

Debi kod Lončarevića

Bio mu je to jedini nastup u sezoni 2007/08., ali Ilija Lončarević je u mladiću iz Novih Mikanovaca prepoznao potencijal, igrača kadetske momčadi u kojoj je igrao s desetkom na leđima zadržao u krugu prvotimaca i broj seniorskih nastupa počeo se množiti. I tko zna na kojoj bi brojci bio danas da put do legende Bijelo-plavih nije morao napraviti zaobilaznim putem. Jer 2011. je bio u Gorici, 2012. je Drugu HNL igrao u dresu HAŠK-a, a onda se 2013. godine vratio u Osijekov dres i u idućih devet sezona postao nezamjenjivi dio svega što su Bijelo-plavi napravili u godinama koje slijede.

Mjesto na muralu

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Mijenjale su se uprave, sportski direktori, treneri, od te 2013. promijenili su se i gotovo svi njegovi suigrači, ali Mile je postao i ostao konstanta koju se nije diralo. I to ne govore samo brojke nastupa i minuta provedenih na travnjaku, već i sve ono što je dao i što svakodnevno daje svojoj bijelo-plavoj obitelji. Škorić je, na neki način, postao sinonim ovog Osijeka, igrač koji je bio u klubu u onim tužnim i ovim sretnim, novim, vremenima, koji se uvijek bio spreman žrtvovati za klub i za momčad. Prepoznala je to struka, Nenad Bjelica sugerirao da ga izvjesno čeka mjesto na muralu klupskih legendi, ali i navijači koji posebno cijene njegov kapetanski način vođenja momčadi.

Još samo trofej

Sada kad je prestigao i Bakira Beširevića i postao klupski rekorder po broju nastupa u Prvoj HNL, odnosno kada legendarnog veznjaka Osijeka iduće godine prestigne po broju nastupa za Bijelo-plave u svim natjecanjima, ostat će mu još samo da kao kapetan momčadi podigne neki od trofeja koje sa suigračima lovi i svoj put u najdražem dresu učini neponovljivim.


Izdvojeno

Reci što misliš!