Sport / Nogomet

gorica-osijek 1:1

Osijek s igračem manje do boda u Gorici

Osijek s igračem manje do boda u Gorici
Luka Stanzl/PIXSELL

U vrlo čvrstom i agresivnom susretu otvaranja 18. kola HT Prve lige, vodeći Osijek uzeo je bod kod Gorice nakon što je zadnjih pola sata igrao s igračem manje...

Vodeća momčad lige, nogometaši Osijeka upisali su kiks na papiru remijem kod petoplasirane Gorice, ali po stanju na terenu igrači Nenada Bjelice mogu biti sretni što su izvukli i bod.

Rano vodstvo Gorice, mnogo agresivne igre i žutih kartona, isključenje Kleinheislera, opsada gola Marka Malenice uz dvije vratnice, sve su to okolnosti koje govore da je Gorica bila bliže pobjedi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gorica je rano otvorila golom, u šestoj minuti Matthew Steenvoorden šalje dugu loptu u napad koju Kalik odlaže Jurici Prširu, a ovaj ulazi između dva stopera i s 14 metara gađa mrežu Malenice.

Odmah potom je Osijek preko Lončara iz blizine glavom imao priliku izjednačiti, ali kod domaćina je danas vrlo raspoložen Kotarski. Ostatak prvog dijela otpao je na mnogo grube igre, žutih kartona i ozljeda kod Gorice.

Nisu mogli nastaviti Pršir i Matar Dieye, do poluvremena su podijeljena po dva žuta na svakoj strani, a u trećoj minuti nadoknade Osijek je izjednačio zahvaljuući sjajnom potezu Amera Hiroša koji je na tri metra od gola s igračem na leđima primio loptu, bio je okrenut od vrata te je petom zatrsao mrežu.

Drugo poluvrijeme u svom početku donosi posebno oštru igru gostiju koji su već u prvih 11 minuta dobili tri žuta, a s druge strane uglavnom Kristijan Lovrić pokušava iz tih slobodnjaka.

U 61. je Kleinheisler napravio prekršaj s leđa na sredini terena, sudac je izvadio žuti karton koji je Mađar već imao i Osijek ostaje s desetoricom. Nastavio je Lovrić zato prijetiti iz svih pozicija, i iz igre i iz prekida.

No, imali su i gosti šansu odmah po isključenju Kleinheislera, Fiolić je sjajno uposlio Jurčeevića koji situaciju jedan na jedan propušta udarcem preko gola.

U 72. iz igre mora i Steenvoorden zbog ozljede, a Rendulić ubacuje napadača Fruka i ide po gol. Prije toga je u 66. minuti nakon kornera Caio Cruz probao iz gužve i okreta, ali njegov lagani udarac završava na vratnici.

Vrlo opasna Gorica nastavila je napadati pa u 86. Cruz sam ispred gola promašuje loptu, a iz nastavka akcije Lovrić sjajnim volejem s lijeve strane iskosa trese vratnicu po drugi put.

U 89. opet vrlo aktivni i pogotka željni Lovrić pokušava škaricama, ali Malenica brani. Osijek se do kraja obranio te je uzeo bod.

HNK Gorica - NK Osijek 1:1 Fotogalerija

Ovim bodom Osijek je otišao na dva boda od Rijeke koja ga može preskočiti pobjedom nad Dragovoljcem, a pobjednik nedjeljnog derbija Dinama i Hajduka može se dodatno približiti momčadi na vrhu.

Tekst: Sportnet

Standings provided by SofaScore LiveScore


Izdvojeno

Reci što misliš!