Sport / Nogomet

odluka disciplinskog suca

Hajduku kazna zbog Torcidinog vrijeđanja Bjelice, a kažnjen je i Osijek

Hajduku kazna zbog Torcidinog vrijeđanja Bjelice, a kažnjen je i Osijek
Davor Javorović/PIXSELL

Disciplinski sudac Prve HNL Alan Klakočer donio je odluku o kaznama za incidente koji su se dogodili na utakmici 11. kola HNL-a Osijek - Hajduk u Gradskom vrtu

"HNK Hajduk kažnjen je kao recidivist zatvaranjem sjeverne tribine na jednoj utakmici i jedinstvenom kaznom od 30.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) i diskriminacije (čl. 88. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Osijek - Hajduk.

U 43. minuti navijačka skupina Torcida bacila je baklju na tartan stazu, a u 62. minuti na tribini zapalila 17 baklji. U izvješću časnika za sigurnost stoji sljedeće: 'Nakon utakmice, tijekom davanja izjave, na sjevernoj tribini nalazili su se navijači Hajduka koji su gospodinu Nenadu Bjelici, treneru NK Osijeka, uzvikivali - Bjelica, Srbine, čakija ti ne gine…'

nenad bjelica
sramotno vrijeđanje Torcida nakon utakmice vikala Bjelici da je Srbin, pogledajte što im je odgovorio

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

NK Osijek kažnjen je kao recidivist jedinstvenom kaznom od 25.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) i diskriminacije (čl. 88. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Osijek - Hajduk.

Navijačka skupina Kohorta na istočnoj je tribini u 11. minuti zapalila jednu bljeskalicu, a u 72. minuti zapalila tri baklje i tri bljeskalice. Od 90. do 93. minute tribina Istok skandirala je: "Pajaču, cigane", navodi se u odluci.


Izdvojeno

Reci što misliš!