Sport / Nogomet

mirna pobjeda

Osijek slavio u Šibeniku s dva gola

Osijek slavio u Šibeniku s dva gola
Milan Šabić/Pixsell

Bez puno stresa odigrao je Osijek na Šubičevcu i tako stigao do nove gostujuće pobjede

Krenuo je Osijek u susret bez Miereza kojem očito treba malo odmora, a u vrhu napada bio je Topčagić. Od prve minute Osijek je odlučio stati iza lopte i pustiti Šibeniku igru i onda nakon čvrstog bloka krenuti u kontra napada.

Vrlo brzo se ta strategija i isplatila kad je Ivan Fiolić sjajnim udarcem s više do 20 metara pogodio sami gornji kut vratara Rogića za vodstvo bijelo-plavih.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tijekom cijelog prvog dijela, ali i veći dio susreta, Šibenik je pokušavao, ali zapravo u cijelom susretu nije stvorio ozbiljniju prigodu pred golom Ivušića. Osijek je uspio ostaviti Šibenik bez pravih prigoda i gola u sezoni u kojoj su napadači Šibenika izrazito učinkoviti i to posebice na svom terenu.

Identičnu utakmicu gledali smo i u drugom dijelu. Šibenik je pritiskao, ali je danas obrana Osijeka bila neprelazna. Lončar i Škorić potpomognuti Bočkajem čistili su sve opasnosti.

U 68. minuti mogao je Osijek povećati vodstvo kad je Hiroš finom minijaturom izbacio cijelu obranu Šibenika iz stroja i onda pružio loptu za Gržana, ali ovaj puca pokraj gola.

Konačnih 0:2 postavio je Žaper u 82. minuti kad je Pilj lijepo produžio jednu loptu, Žaper okrenuo Antonia Jakoliša i onda mirno pucao kraj vratara Šibenika. Pomoći sudac prvo je pokazao zaleđe, ali je VAR provjera pokazala kako je sve čisto i Osijek je mirno priveo susret kraju.

Trebala je ova pobjeda Osijeku koji je čini se izašao iz krizne serije i s dvije pobjede vratio se na sami vrh HNL uoči velikog derbija protiv Hajduka u Gradskom vrtu.

Dodajmo i kako je ovo bila šesta pobjeda Osijeka u zadnjih šest dvoboja protiv Šibenika od kad su se vratili u HNL, a s današnja dva gola Osijek ima gol razliku od 15:0 u tim susretima.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Izdvojeno

Reci što misliš!